ACCIDENT: Un tren a lovit o cisternă încărcată cu motorină, în judeţul Braşov

Cisterna era încărcată cu motorină. Patru călători din tren au fost răniţi.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 08:29
ACCIDENT: Un tren a lovit o cisternă încărcată cu motorină, în judeţul Braşov

Incidentul s-a petrecut pe DN73 între Braşov şi Vulcan. Patru persoane, două femei şi doi bărbaţi, au fost rănite uşor. Persoanele sunt înafara oricărui pericol. Trenul care circula dinspre Braşov spre Zărneşti s-a ciocnit de o cisternă la trecerea de cale ferată. Vinovat de accident este şoferul cisternei care nu s-a asigurat.

Potrivit unui comunicat transmis de Compania Natională de Căi Ferate CFR, traficul feroviar între staţiile Râşnov şi Zărneşti (linie neinteroperabilă) a fost înterupt după ce trenul 14.705, care aparţine operatorului privat SC Regiotrans şi care circula pe relaţia Braşov – Zărneşti, a lovit o cisternă la trecerea la nivel de la km 21+500, semnalizată cu indicator rutier „Crucea Sf. Andrei”.

Rezervorul cisternei s-a fisurat, a curs motorină, zona fiind izolată de poliţişti. La accident au intervenit două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi patru echipaje SMURD.

S-au scurs 5. 000 de litri de motorină însă nu există pericol de explozie. În zona respectivă traficul feroviar se realizează pe linie simplă.