Accidente din cauza vremii, un TIR încărcat cu zahăr s-a răsturnat VIDEO

Un tir încărcat cu zeci de tone de zahăr s-a răsturnat pe şoseaua udă şi a fost la un pas să intre într-o casă, în judeţul Galaţi. Din fericire, mastodontul s-a oprit într-un copac de lângă imobil. Soferul, care nu a fost rănit, va fi sancţionat pentru că circula cu anvelope uzate. 

22 ian. 2018, 12:01
Accidente din cauza vremii, un TIR încărcat cu zahăr s-a răsturnat VIDEO

Un accident s-a petrecut într-o curbă din localitatea gălăţeană Smârdan. Şoferul nu a adaptat viteza la carosabilul ud şi nu a mai putut controla tirul. Acesta s-a răsturnat şi a fost la un pas să intre în casa unor localnici.

Bărbatul a scăpat teafăr, însă localitatea a rămas în beznă după ce tirul a rupt cablurile electrice. Şoferul transporta 22 de tone de zahăr şi mai avea câteva sute de metri până la destinaţie.

Potrivit România TV, şoferul va fi amendat cu 700 de lei si i se va retine certificatul de inmatriculare.

O mașină cu patru angajați de la Drumuri s-a răsturnat în șanț, la Capu Codrului, pe DN 2E. Toţi oamenii din maşină au scăpat teferi. Au aşteptat apoi o oră ca mașina să fie scoasă din șanț.

Si în municipiul Suceava s-a circulat greu din cauza ninsorii. Localnicii au ieșit cu lopețile pentru a deszăpezi trotuarele și căile de acces.

În judeţul Brăila, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă (carosabil acoperit cu gheaţă, din cauza zăpezii viscolite care a acoperit materialul antiderapant) pe DN 2 B (Brăila – Buzău).

Pe tronsonul Ianca – municipiul Brăila au fost înregistrate două tamponări (autovehicule ieşite în decor), poliţiştii rutieri luând măsura instituirii de filtre de informare a conducătorilor auto la ieşirea din localitatea Surdila Găiseanca şi din municipiul Brăila.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi pe teren, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.