Accidente grave în Alba şi Buzău. O persoană a murit şi mai multe au ajuns la spital VIDEO

Un grav accident rutier s-a produs duminică seara, în judeţul Alba. O persoană a murit şi patru au ajuns la spital, după ce două maşini s-au ciocnit frontal. Traficul rutier a fost oprit mai bine de două ore pe drumul judeţean 107 C. Şi pe şoseaua de centură a Buzăului traficul rutier a fost oprit mai mult de două ore, după ce câteva maşini s-au ciocnit în lanţ, din cauza poleiului.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 06:43
Accidente grave în Alba şi Buzău. O persoană a murit şi mai multe au ajuns la spital VIDEO

Accidentul s-a produs la intrare în comuna Vinţu de Jos. Şoferul care a decedat a intrat în depăşire fără să se asigure şi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină care venea din sens opus.

„A ieşit din coloană în mod nejustificat şi s-a acroşat frontal de un autoturism care venea regulamentar dinspre Alba Iulia”, a declarat Ionuţ Moise, Poliţia Rutieră Alba.

Şi în Buzău o persoană a ajuns la spital în urma unui accident rutier. Din cauza poleiului un autoturism a derapat. Doi şoferi s-au oprit să îi ajute pe cei aflaţi în maşină , moment în care un alt şofer, care s-a dovedit ulterior că era băut, a intrat în plin din spate în maşinile staţionate. O femeie a avut nevoie de echipele de descarcerare şi a fost transportată la spital. Cu o sperietură zdravănă au scăpat şi doi soţi din prima maşină care aveau cu ei un copil de 2 ani.

„La efectuarea cercetărilor la faţa locului s-a stabilit că persoana vinovată de producerea accidentului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul s-a stabilit o valoarea de 1.21 în aerul pur expirat”, a precizat Cosmin Ichim, Politia Rutieră Buzău.

Chiar în timp ce poliţiştii făceau cercetări, un şofer care nu a putut frâna a acroşat un TIR care staţiona.

Deşi pe pe centura ocolitoare a Buzăului s-au ciocnit în total şase maşini, până la ridicarea lor nu şi-a facut apariţia niciun utilaj care să împrăştie material antiderapant.