Accidentul AirAsia: Armata indoneziană a pus capăt operaţiunilor de căutare a epavei aeronavei

Armata indoneziană a anunțat marți încheierea operațiunilor din Marea Java pentru recuperarea avionului companiei AirAsia, prăbușit pe 28 decembrie cu 162 de persoane la bord

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 11:37
Accidentul AirAsia: Armata indoneziană a pus capăt operaţiunilor de căutare a epavei aeronavei

”Ansamblul forțelor noastre au fost retrase” din zona de căutare din largul insulei Borneo, a declarat contraamiralul Widodo, care supervizează operațiunile de căutare și salvare.

”Cerem scuze familiilor victimelor”, a adăugat el, în contextul în care au fost recuperate corpurile a doar 70 dintre cele 162 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320-200 ce decolase din orașul indonezian Surabaya, cu destinația Singapore.

Începând de sâmbătă, echipele indoneziene au încercat să aducă la suprafață fuselajul aeronavei (aflat la 30 de metri adâncime), pe care au fost montați saci pneumatici. Autoritățile sperau ca în interiorul fuselajului să poată găsi corpurile celorlalți pasageri decedați.

Citeşte şi O parte a epavei avionului companiei AirAsia a fost adusă la suprafaţă

Cutiile negre ale aparatului (una având înregistrate conversația dintre pilot și turnul de control, iar cealaltă conținând parametrii avionului — viteză, altitudine, regimul motoarelor) au fost deja recuperate și în prezent sunt analizate de către anchetatori, care vor prezenta joi un raport preliminar.

Din datele de până acum ale anchetei a reieţir faptul că avionul a urcat brusc, după care pilotul a pierdut controlul asupra aparatului, care s-a prăbușit în mare.


loading...
Partenerii noștri