Accidentul cu doi morți de pe A1 provocat de un tânăr de 22 de ani fără permis de conducere

Doi bărbați au murit noaptea trecută într-un accident rutier deosebit de grav produs pe A1, la km. 225, pe breteaua care face legătura între A1 și DN 7. În urma verficărilor, polițiștii au stabilit că accidentul din Sibiu a fost provocat de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Hunedoara, care nu deține permis de conducere.

23 iun. 2023, 09:05

Şoferul şi pasagerul unei autoutilitare au decedat, în noaptea de joi spre vineri, în Sibiu, după ce vehiculul în care se aflau a intrat pe contrasens, într-un TIR, pe autostrada A1, la kilometrul 225, pe breteaua care face legătura cu DN7. Şoferul autoutilitarei, un tânăr în vârstă de 22 de ani, nu avea permis de conducere.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii rutieri a rezultat că, în momentul producerii accidentului, autoutilitara era condusă de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, care nu deţine permis de conducere, iar pasagerul este un tânăr în vârstă de 20 de ani, ambii din judeţul Hunedoara. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, respectiv conducere fără permis”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Elena Welter, citată de Agerpres.

Citește și: Fetiță de 4 ani, ucisă în accident de amantul mamei, după o șicanare în trafic. Șoferul vinovat a fost arestat

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a produs pe A1, la km. 225, pe breteaua care face legătura între A1 şi DN 7.

„Din primele investigaţii a rezultat faptul că, în timp ce conducea o autoutilitară spre Vâlcea, din cauze care urmează a fi stabilite, un bărbat a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un ansamblu tir, condus din sens opus de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Alba. Din păcate, impactul a dus la decesul conducătorului autoutilitarei şi al pasagerului din acelaşi vehicul”, a declarat Elena Welter.

Citește și: Cod roşu de intervenţie, accident cu cinci victime în Caraş Severin, intervine elicopterul SMURD

Cei doi bărbaţi erau încarceraţi în autoutilitară, la sosirea echipajelor de prim-ajutor.

Şoferul autoutilitarei, a fost descarcerat, fiind inconştient, în stop cardio-respirator. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicul a declarat decesul. Cealaltă persoană, pasagerul autoutilitarei, prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan.

 

EUROSTAT: România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) şi Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) şi Letonia (78).

În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, faţă de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2021, au fost în total 45 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.