Accidentul de pe A1, în care cinci muncitori au murit în microbuzul strivit între două TIR-uri, a fost filmat VIDEO

Accidentul de marți dimineaţă pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la Ciorogârla a fost surprins de o cameră de bord aflată într-o mașină care circula pe contrasens. Patru vehicule s-au lovit în lanţ, iar cinci persoane aflate într-un microbuz au murit strivite între două TIR-uri. 

19 sept. 2023, 15:27
Accidentul de pe A1, în care cinci muncitori au murit în microbuzul strivit între două TIR-uri, a fost filmat VIDEO

În imaginile surprinse de o cameră de bord se vede microbuzul care staționa în coloană, în spatele unui TIR. La un moment dat, un al doilea TIR se apropie și îl lovește cu viteză din spate, strivindu-l. La audieri, șoferul le-a spus polițiștilor că i-a intrat soarele în ochi și n-a văzut coloane de mașini oprite. Cinci muncitori aflați în microbuz au murit pe loc.

Citește și: Cum s-a produs carambolul de pe A1. Unul dintre șoferi a spus că a fost orbit de soare. Cine sunt cei cinci oameni care au murit în microbuzul strivit între cele două TIR-uri

Toți cei cinci bărbați morți erau muncitori cu vârste între 35 și 48 de ani, iar la acea oră mergeau cu un microbuz în zona Băneasa, unde urmau să construiască un simulator de zbor. Nu au mai apucat să ajungă acolo, pentru că, la kilometrul 17, vehiculul în care se aflau a fost strivit între două TIR-uri. Toți au murit pe loc. Trupurile celor cinci victime au fost ridicate de medicii legiști și duse IML.

Citește și: Om de afaceri mort într-un grav accident în Rădăuți. Mașina lui s-a izbit frontal de un utilaj

TIR-ul condus de șoferul de 40 de ani din Sibiu a izbit prima dată un autovehicul, l-a aruncat pe banda de urgență. A încercat să frâneze, dar a lovit și microbuzul cu muncitori care circula în fața lui. În urma impactului, microbuzul a fost proiectat un alt TIR aflat în fața lui. Astfel, microbuzul cu muncitori a fost pus și simplu strivit între cele două TIR-uri.