Cum s-a produs carambolul de pe A1. Unul dintre șoferi a spus că a fost orbit de soare. Cine sunt cei cinci oameni care au murit în microbuzul strivit între cele două TIR-uri

Accident grav la intrarea în Capitală, pe autostrada Pitești - București! O mașină și un microbuz au fost zdrobite între două TIR-uri pe A1 în dreptul localității Ciorogârla. Pompierii ISU București și Giurgiu au intervenit pentru descarcerarea victimelor. Din nefericire, cinci oameni aflați în microbuzul strivit între cele două TIR-uri au murit. Alte două persoane au fost transportate cu elicopterul SMURD, una la spitalul Floreasca, alta la spitalul Universitar.

19 sept. 2023, 14:13
Cum s-a produs carambolul de pe A1. Unul dintre șoferi a spus că a fost orbit de soare. Cine sunt cei cinci oameni care au murit în microbuzul strivit între cele două TIR-uri

Cinci muncitori din Pitești au murit marți într-un accident teribil produs pe autostrada A1 București – Pitești, în zona localității Ciorogârla. Toți cei cinci bărbați erau muncitori cu vârste între 35 și 48 de ani, iar la acea oră mergeau cu un microbuz în zona Băneasa, unde urmau să construiască un simulator de zbor. Nu au mai apucat să ajungă acolo, pentru că, la kilometrul 17, vehiculul în care se aflau a fost strivit între două TIR-uri. Toți au murit pe loc.

 

Cum s-a produs carambolul de pe A1. Unul dintre șoferi a spus că a fost orbit de soare

Accidentul s-a produs în jurul orei 8 dimineața. Șoferul unui TIR care venea dinspre Pitești, în momentul în care a ajuns la kilometrul 17 din dreptul localității Ciorogârla, ar fi fost orbit de soare. Așa le-a declarat bărbatul de 40 de ani polițiștilor. Nu ar fi văzut că vehiculele din fața lui încetiniseră.

Citește și: Om de afaceri mort într-un grav accident în Rădăuți. Mașina lui s-a izbit frontal de un utilaj

TIR-ul condus de șoferul de 40 de ani a izbit prima dată un autovehicul, l-a aruncat pe banda de urgență. A încercat să frâneze, dar a lovit și microbuzul cu muncitori care circula în fața lui. În urma impactului, microbuzul a fost proiectat un alt TIR aflat în fața lui. Astfel, microbuzul cu muncitori a fost pus și simplu strivit între cele două TIR-uri. Cinci muncitori au murit pe loc. Trupurile celor cinci victime au fost ridicate de medicii legiști și duse IML.

Șoferul TIR-ului a fost, de asemenea, rănit și transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca. La spital a ajuns și șoferul celeilalte mașini implicate. El este în stare gravă, iar medicii se luptă să-i salveze viața.