ACCIDENTUL lui Băsescu. Radu Stroe: Poliţia nu l-a protejat, n-a fost cazul să-i punem fiolă

Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat, sâmbătă, într-un accident rutier uşor. Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, a explicat, duminică seară, că şeful statului nu a fost protejat de poliţişti, care nu au făcut altceva decât să constate înţelegerea amiabilă dintre cele două părţi.

14 apr. 2013, 19:46
ACCIDENTUL lui Băsescu. Radu Stroe: Poliţia nu l-a protejat, n-a fost cazul să-i punem fiolă

Partile se pot intelege in cazul unui accident, cu conditia sa nu existe victime sau mari pagube. Echipajul de politie, care a ajuns mai tarziu, nu ar fi avut ce sa faca decat sa constate ca cele doua parti s-au inteles (…) Am cerut ca politia Ilfov sa lamureasca lucrurile”, a spus ministrul, la Antena 3, citat de ziare.com.

Radu Stroe a  precizat ca exista un protocol intre MAI si SPP, potrivit caruia, in momentul in care presedintele decide pe propria raspundere sa faca o deplasare privata, Politia nu are nicio obligatie sa fie prezenta.

De asemenea, in cazul unei deplasari a convoiului oficial, politia participa doar daca este informata.

Politia nu l-a protejat pe Traian Basescu, ii puneam fiola daca era o situatie de natura sa impuna acest lucru, dar nu a fost o asemenea natura„, a mai spus Stroe.

Traian Basescu a fost implicat, sambata, intr-un accident auto in zona podului Otopeni, autoturismul pe care il conducea tamponand usor o alta masina. Presedintele si-a asumat vina pentru producerea accidentului, precizand ca el a fost cel care nu a pastrat distanta regulamentara.