ACCIDENTUL lui Jules Bianchi schimbă dramatic F1. Cockpit-urile ar putea fi închise

Claire Williams, care conduce scuderia Williams, a evocat posibilitatea cockpit-urilor închise în Formula 1, măsură aprobată şi de Fernando Alonso, după gravul accident suferit duminică de Jules Bianchi în Marele Premiu al Japoniei.

10 oct. 2014, 06:53
ACCIDENTUL lui Jules Bianchi schimbă dramatic F1. Cockpit-urile ar putea fi închise

Trebuie să luăm în calcul toate opţiunile posibile, că este vorba de un cockpit închis sau de altceva, şi cred că aceste chestiuni trebuie abordate în culise„,a declarat fiica lui Frank Williams, fondatorul scuderiei britanice care îi poartă numele.

Echipa de Formula 1 Marussia l-a desemnat pe pilotul american Alexander Rossi, pentru a-l înlocui pe francezul Jules Bianchi, grav accidentat într-un spital japonez, la Marele Premiu al Rusiei de la Soci, prima ediţie a acestei curse, programată duminică.

Securitatea este întotdeauna prioritate absolută, iar noi trebuie să găsim soluţii pentru protecţia maximală a piloţilor noştri şi nu cred că aspectul unei maşini este important„, a adăugat ea.

Cockpit-urile închise sunt tehnic foarte dificil de realizat şi de integrat pe un monopost de Formula 1 şi vor schimba evident fizionomia unei maşini de F1 aşa cum o cunoaştem acum„, a recunoscut Claire Williams.

Am tendinţa să mă gândesc că trebuie cel puţin să încercăm această idee. Ne aflăm în 2014. Avem tehnologie (…) Atunci de ce să nu încercăm?„, a comentat la rândul său campionul mondial spaniol Fernando Alonso, joi, la Soci, unde în weekend va avea loc Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei.

Citeşte şi Diagnostic DEVASTATOR pentru Jules Bianchi. 90 la sută dintre cazuri sunt mortale

Toate accidentele foarte grave dintr-un sport mecanic din ultimii doi ani au provocat accidentări la cap, este deci probabil unul din domeniile în care nu suntem în topul securităţii„, a estimat pilotul scuderiei Ferrari.

Şi Alonso a fost victima unui grav acroşaj în Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps în 2012 şi a văzut Lotus-ul lui Romain Grosjean survolând monopostul său şi trecându-i doar la câţiva centimetri de cască. „Aş fi putut, probabil, muri, acolo în primul viraj, dacă maşina trecea cu 10 cm mai aproape de capul meu„, a adăugat Alonso.

Jules Bianchi (25 ani), pilotul scuderiei Marussia, se află în continuare într-o stare „critică, dar staţionară”, în urma unui traumatism cerebral sever suferit când maşina sa a intrat într-un utilaj care ridica o altă maşină de pe pista de la Suzuka, în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

Citeşte şi Accident GRAV în Formula 1. Felipe Massa: Am ţipat în radio, era prea periculos