Accidentului aviatic din San Francisco: Momentul impactului, filmat de un martor VIDEO

Imagini din momentul accidentului aviatic din San Francisco au apărut pe internet. Între timp ancheta este în plină desfăşurare. Autorităţile verifică o ipoteză şocantă. Una dintre cele două victime ar fi murit călcată de o ambulanţă, după prăbuşire.

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 12:35
Accidentului aviatic din San Francisco: Momentul impactului, filmat de un martor VIDEO

Un bărbat aflat împreună cu iubita sa în apropiere de aeroportul din San Francisco a filmat întreaga tragedie. Imaginile arată cum avionul s-a rotit după primul impact cu solul şi apoi a luat foc.

Între timp au apărut şi primele imagini din aeronavă. Scaune rupte sau îndoite, măşti de oxigen căzute din plafon, toate sunt mărturii ale coşmarului prin care au trecut pasagerii.

Pilotul avea peste 10.000 de ore de zbor la activ, dar numai 43 dintre ele au fost la bordul unui avion Boeing 777. Iar cursa de săptămâna trecută făcea parte din pregătirea sa. Pilotul şi-a dat seama în ultimul moment că distanţa până la sol era prea mică. Înainte de impact cu şapte secunde a încercat să accelereze, iar apoi a cerut turnului de control autorizaţia de a lua altitudine. Nu a reuşit şi, cu 1,4 secunde înainte de accident, a cerut autorizaţie să anuleze aterizarea. A fost, însă, prea târziu. Coada avionului s-a rupt, iar, aeronava s-a oprit în afara pistei.

Din cei 307 de oameni de la bordul avionului, doi au murit, iar 182 au fost transportaţi la spital. Ceilalţi au scăpat nevătămaţi.