Accuweather a actualizat prognoza meteo. Anticiclon termic în februarie 2023 după furtuna de zăpadă din weekend

Prognoza meteo. Avertizare de ninsori moderate, viscol, intensificări ale vântului, lapoviță și polei, pentru sfârşitul acestei săptămâni.

26 ian. 2023, 19:45
Accuweather a actualizat prognoza meteo. Anticiclon termic în februarie 2023 după furtuna de zăpadă din weekend

Prognoza meteo. Este meteo de ninsori moderate, viscol, intensificări ale vântului, lapoviță și polei, pentru vineri, sâmbătă şi duminică. Un ciclon mediteraneean va traversa în acest sfârșit de săptămână Peninsula Balcanică și va aduce precipitații abundente și în jumătatea sudică a României, inclusiv ninsori pe arii extinse.

Începând din seara zilei de joi, 26 ianuarie, precipitațiile se vor extinde din regiunile sud-vestice și vor cuprinde mare parte din țară. În nordul Olteniei și al Munteniei, și local în Banat, Transilvania și sudul Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În prima parte a zilei, în Dobrogea și sudul Munteniei, inclusiv în Capitală, vor fi mai ales ploi și lapovițe, care local vor determina depuneri de polei. Spre seară și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, precipitațiile se vor transforma treptat în ninsoare în majoritatea regiunilor.

Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne destul de ridicate, mai ales în regiunile sudice, iar zăpada va fi umedă și se va depune mai greu în zonele de câmpie.

Ciclon cu zăpadă peste Europa. Cod roșu de ninsori și ger în Grecia. Alertă meteo pentru Bulgaria. Trafic paralizat în Italia, Austria și Slovenia
În special în sud-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de până la 50 – 65 km/h. În unele zone, vântul va viscoli ninsoarea și va determina scăderea vizibilității.

Vântul se va intensifica în sud-estul țării, iar local va viscoli ninsoarea. Click pe imagine pentru harta interactivă.Cantitățile de apă vor atinge, în general, 20 – 50 de l/mp în Muntenia, Oltenia și sudul Moldovei, și 5 – 15 l/mp în celelalte regiuni. Local, îndeosebi în zonele mai înalte, stratul de zăpadă va depăși 15 – 20 cm.

Puteți urmări detaliat deplasarea ninsorilor și ploilor pe harta radar meteo interactivă din aplicația noastră.

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru februarie 2023 şi aflăm că urmează o vreme neobişnuită în luna care vine.

Potrivit meteorologilor Accuweather, începutul de iarnă din acest an a fost unul mai neobişnuit, cu temperaturi de primăvară, iar luna februarie pare una atipică, din ce spun meteorologii.

Aşadar, deşi iarnă, temperaturile din această lună au fost până de curând foarte prietenoase, au lipsit zăpada sau ploile. Un episod de iarnă este anunţat în acest weekend.

În ce priveşte prognoza Accuweather pentru februarie, meteorologii nu vin cu veşti bune. În ultimii ani, vremea a fost, în decembrie și ianuarie, mult mai călduroasă decât eram obișnuiți.

 

Cu toate acestea, românii sunt obișnuiți ca luna februarie să fie, totuși, rece, însă meteorologii Accuweather ne informează că lucrurile nu vor sta așa cum ne-am putea aștepta.

Astfel, în loc să avem temperaturi negative și ninsoare, așa cum ne-am fi așteptat, prognoza Accuweather pentru februarie arată temperaturi preponderent pozitive, iar ninsorile vor lipsi.

Alertă meteo COD GALBEN. Urmează trei zile de ploaie și ninsoare, viscol în jumătate de țară începând de joi seara. Va ninge și la București
După cum se poate vedea din prognoza meteo Accuweather pe februarie 2023, în principalele orașe ale țării, temperaturile vor fi pozitive în luna februarie și ninsorile se vor lăsa așteptate.

Mai exact, temperaturile maxime vor ajunge până la 10 grade Celsius în februarie şi vom avea şi zile cu soare.