Această plantă cu flori minunate te OTRĂVEŞTE. Nu o mai ţine în casă

Florile sunt cea mai la îndemână soluție, și cea mai ieftină, de a înfrumuseța locuința. Trebuie să avem mai multă grijă la ce alegere facem în acest sens.

23 mai 2018, 03:49
Această plantă cu flori minunate te OTRĂVEŞTE. Nu o mai ţine în casă

Leandrul este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuințe. Este bine totuși să o evitați atunci când vă decideți să vă luați flori pentru decorarea încăperilor din casă.

Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze.

Citeşte şi Plantele otrăvitoare pe care le avem în casă şi nu ştim cât rău ne pot face

Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ține în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.

Aşadar, chiar dacă leandrul face parte din categoria plantelor medicinale, este cunoscut ca fiind extrem de toxic. Acest lucru se datorează glicozidelor care au efect cardiotoxic, deci poate duce la aritmii sau alte probleme cardiace, dar are și efecte neurotoxice, deci influențează negativ activitatea cerebrală.

Absolut toată planta este otrăvitoare, iar cei care se ating de sevă se pot irita destul de grav. Ceea ce este interesant este faptul că toxinele acestei plante nu dispar nici dacă lemnul de leandru este ars. Așadar, nu ardeți planta în preajma copiilor sau animalelor.

Omagul este o altă plantă otrăvitoare, se cunoaște de secole faptul că în războaie, vârfurile săgeților erau îmbibate în otravă de omag. Ingerarea accidentală poate duce la deces, acaeasta conține neurotoxine și cardiotoxine care pot vătăma organismul în doar jumătate de oră.