Acest FRUCT te ajută să scapi de MAHMUREALĂ. Se ia înainte de masă

Ştiinţa vine cu veşti bune pentru consumatorii de băuturi alcoolice. Cercetările recente susţin că, dacă mănânci pere înainte de a bea alcool, acest truc te ajută să previi mahmureala.

RomaniaTV.net
06 aug. 2015, 11:26
Acest FRUCT te ajută să scapi de MAHMUREALĂ. Se ia înainte de masă

Înainte de a consuma alcool în exces, ar trebui să iei în considerare următorul truc şi să te opreşti la piaţa locală de fructe şi să cumperi multe kilograme de pere.

Oamenii de ştiinţă de la institutul de cercetare CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization), din Australia, spun că un consum de pere înainte de a bea alcool poate reduce semnificativ o potenţială mahmureală de dimineaţă.

Cocktailul Bloody Mary te vindecă de mahmureală. Află şi tu miraculoasa reţetă

Teoria de lucru care stă la baza cercetării este că un consum de suc de pere duce la reducerea nivelului de acetaldehidă (cunoscută şi ca etanal) din sânge sau, cu alte cuvinte, acel compus metabolic toxic care te face să îţi doreşti să nu fi consumat alcool, după noaptea în care ai decis că acele shot-uri nu sunt rele pentru tine.

MANNY NOAKES, directorul de cercetare din cadrul CSIRO, a declarat pentru presa străină: „Severitatea globală a mahmurelii, aşa cum a fost ea măsurată pe o scală de 14 unităţi cu simptome ale mahmurelii, a fost în mod semnificativ redusă în grupul care a consumat pere, comparativ cu acei participanţi la studiu care au consumat o băutură cu efect placebo, iar cel mai pronunţat efect a fost observat la simptomul specific numit „probleme de concentrare”.

Mahmureala nu se vindecă cu medicamente, dar există modalităţi de a-i diminua simptomele

Ar trebui să reţii că remediul acesta împotriva mahmurelii funcţionează doar atunci când mănânci perele înainte de a bea alcoolul. Nu există, însă, nicio dovadă că un consum de pere în timp ce te confrunţi cu o mahmureală te ajută, de fapt, să învingi simptomele neplăcute.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.