Acesta e alimentul nesănătos pe care noi îl mâncăm aproape zilnic. Iată de ce trebuie să ai mare grijă!

Puţini ştiu că uleiul de palmier este destul de periculos şi este consumat fără să ştim în diverse alimente.

21 iun. 2021, 16:11
Acesta e alimentul nesănătos pe care noi îl mâncăm aproape zilnic. Iată de ce trebuie să ai mare grijă!

Acesta e alimentul nesănătos pe care noi îl mâncăm aproape zilnic.  El e folosit în multe alimente, precum supe, ciocolată, pizza, margarină, biscuiţi sau chiar pâine, conform Antena3. Acest tip de ulei afectează oamenii, aerul pe care îl respirăm şi chiar animalele sălbatice. Se estimează că uleiul de palmier ar fi în aproape jumătate din produsele întâlnite în supermarketuri.

Acesta e alimentul nesănătos pe care noi îl mâncăm aproape zilnic. Iată de ce trebuie să ai mare grijă!

Uleiul de palmier este ascuns sub mai multe denumiri. În afară de elementele nutriţionale benefice, uleiul de palmier are şi acizi graşi saturaţi, iar nutriţioniştii spun că un consum însemnat de acizi graşi saturaţi este asociat riscului crescut de boli cardiovasculare.

În plus, acidul palmitic, o substanţă din uleiul de palmier, duce la creşterea concentraţiei de colesterol rău LDL.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară (AESA) scoate la iveală detalii îngrijorătoare în privinţa efectelor negative pe care le poate avea acest tip de grăsime. Iar consecinţele nu se răsfrâng doar asupra sănătăţii populaţiei, ci şi asupra mediului înconjurător.

Iniţial s-a spus că uleiul de palmier  nu conţine grăsimi „rele”. Acesta are un punct de topire foarte ridicat şi are costuri mici de producţie, și se ştie acum că acest tip de ulei nu este tocmai sănătos.

Citeşte şi: Avertismentul făcut de nutriţionişti. Una dintre combinaţiile alimentare care se află în topul preferinţelor românilor, EXTREM de TOXICĂ pentru organism

Potrivit specialiştilor, uleiul de palmier supus temperaturilor ridicate eliberează o substanţă care s-a dovedit cancerigenă pe studiile realizate pe animale de laborator.Atunci când uleiul de palmier este supus unor temperaturi mai mari de 200 de grade Celsius, acesta eliberează esteri glicerici şi alte uleiuri şi grăsimi nocive.

În 2015, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA – Food and Drug Administration) a cerut tuturor producătorilor de alimente să elimine din produse grăsimile trans, dându-le acestora un termen de trei ani. Astfel, cererea de ulei de palmier a crescut, deoarece acesta oferă textură şi volum produselor de patiserie, fiind utilizat în acelaşi timp şi în compoziţia margarinei, îngheţatei sau cremelor tartinabile.

Citeşte şi: Atenţie la ce cumpăraţi! Pesticid periculos pentru sănătate, depistat în 7.000 de produse alimentare