Acesta este alimentul pe care nu ai voie să îl consumi în noaptea de Revelion! Alungă norocul

Mai este puţin până când vom intra în anul 2019, iar toate gospodinele au intrat din nou în febra pregătirilor pentru masa de Revelion.

RomaniaTV.net
30 dec. 2018, 15:56
Acesta este alimentul pe care nu ai voie să îl consumi în noaptea de Revelion! Alungă norocul

Pentru ca anul să fie unul îmbelșugat, din moși-strămoși se obișnuiește ca masa să fie una plină de bucate. Însă există și alimente pe care nu trebuie să le pui pe masa dintre ani, deoarece se crede că alungă norocul.

În noaptea de Revelion, cea mai mare superstiţie este aceea de a nu se mânca pui pentru că se spune că aceasta alungă norocul. Explicaţia populară este că această pasare este una care scurmă şi la fel va fi şi norocul împrăştiat. În schimb, se recomandă ca pe masa de revelion să fie carne de porc sau de curcan, dar niciodată de pui.

Inclusiv Biblia interzice consumul de carne de pui, acolo unde scrie aşa: „Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

În schimb, pe masa de Revelion trebuie să se afle pește. Această tradiție este legată de faptul că peștele înoată și dacă îl consumi, vei înota prin toate necazurile din jurul tău, la fel ca peștele.

Citeşte mai mult în Revista Teo