Acesta este cel mai eficace leac contra arsurilor solare

După ce le-ai folosit pentru a-ți prepara ceaiul, nu arunca pliculețele cu ceai verde. Păstrează cantități însemnate de substanțe cu efect antioxidant și antibacterian, prin urmare le poți folosi pe post de remediu naturist eficace.

RomaniaTV.net
27 iul. 2016, 13:22
Acesta este cel mai eficace leac contra arsurilor solare

Calmează arsurile solare

Pe zonele de piele cu ușoare arsuri de soare, aplică plicuțele cu ceai verde umede, călduțe. Compresele vor reduce durerea și inflamația și vor grăbi vindecarea. Efectele pozitive se datorează polifenolilor din ceai, cu proprietăți antibacteriene și regeneratoare pentru ten și piele. Pliculețele de ceai mai conțin tanini, care ajută la închiderea porilor și care îmbunătățesc circulația sanguină.

Te apără de mușcăturile de insectă

Pliculețele de ceai verde, proaspăt folosite, sunt bune și contra mușcăturilor de insecte. Aplică pe locul afectat și lasă să acționeze.

Citeşte şi  Adevărat sau fals? Mituri despre plajă

Grăbesc vindecare tăieturilor

Când te-ai zgâriat sau te-ai tăiat din greșeală pe față sau în zone cu pielea sensibilă, aplică pe suprafața iritată un pliculeț folosit cu ceai verde, umed și răcoros. Vei simți în curând o atenuare a senzației de usturime. Compușii din ceai vor dezinfecta și vor grăbi vindecarea rănii.

Remediu contra cearcănelor

Dacă ai pungi sub ochi sau ai ochii obosiți și umflați, aplică pliculețe folosite cu ceai verde, reci, peste pleoapele închise. Lasă 10 minute să acționeze. Taninii din ceai vor stimula circulația sanguină, reducând inflamațiile și cearcănele.

Descoperă un remediu natural, simplu şi eficient împotriva arsurilor solare.