„Acesta este iadul”: Medicii epuizaţi descriu realitatea îngrozitoare a luptei cu COVID

Medicii din prima linie, epuizați de numeroasele ore de muncă petrecute în spital, au dezvăluit realitatea îngrozitoare a luptei pentru salvarea pacienților cu Covid.

25 ian. 2021, 16:09
„Acesta este iadul”: Medicii epuizaţi descriu realitatea îngrozitoare a luptei cu COVID

„Acesta este iadul”: Medicii epuizaţi descriu realitatea îngrozitoare a luptei cu COVID.

O asistentă medicală a descris situația din Spitalul Royal Free din Londra ca fiind „iadul”, din cauza numărului uriaș de pacienți „cu adevărat bolnavi” tratați în prezent cu ventilatoare.

Între timp, managerul spitalului spune că a observat o creștere a numărului de decese din cauza COVID în cazul pacienților cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, comparativ cu primul val, când vârsta medie a acestora era cuprinsă între 59 de la 70.

Spitalele din Londra s-au confruntat cu un val uriaş de pacienţi care se luptau să trăiască. Secţiile ATI au fost pline de astfel de pacienţi de Crăciun şi Revelion.

În momentul de faţă, aproximativ 7.044 de pacienţi din Londra sunt internaţi în spital, iar 1,217 se află la terapie intensivă.

Internările zilnice și numărul total de pacienți au început să scadă în ultimele zile, dar unitățile de terapie intensivă sunt încă ocupate.

Unele spitale din capitală au fost forțate să transforme secțiile goale în spațiu pentru pacienții cu coronavirus, în timp ce altele au avertizat că ar trebui să trimită oameni în alte părți ale țării dacă devin prea pline.

Imagini cutremurătoare au fost surprinse în spitalul COVID din Londra. Tony Brown, un şofer în vârstă de 73 de ani, a mărturisit că cea mai mare dorinţă a lui este să reuşească să supravieţuiască.

„Sperăm cu toții că vom trăi și vom ieși de aici”, a spus el, cu ochii în lacrimi.

Ultima dorință a unui pacient răpus de COVID: „Mi-e foarte dor de soție. Sper că ne vom revedea într-o bună zi”

Domnul Brown, un alt pacient, a murit la finalul săptămânii trecute, iar soţia sa, Linda, şi-a dat permisiunea ca ultimul său interviu să fie difuzat.

Descriind prin ce trecea, domnul Brown a spus: „Absolut teribil. Este foarte, foarte înfricoșător. Am avut nopți foarte proaste, nopți foarte îngrijorătoare. De două ori m-am dus să-mi sun soția, să-i spun că nu mă întorc. Este foarte greu.’

„Dacă oamenii ar fi avut mult mai multă grijă atunci când au apărut aceste lucruri și nu le-ar fi ignorat, nu am fi într-o mizerie atât de mare”, a adăugat el, potrivit DailyMail.

Domnul Brown, şofer, credea că a luat virusul de la locul de muncă și a acuzat oamenii că au ignorat distanțarea socială și nu au purtat măști.

În discuţia cu un jurnalist, Brown a mărturisit că îi e foarte dor de soţia lui, Linda. „Mi-e foarte dor de ea. Sper că ne vom revedea într-o bună zi, chiar sper că se va întâmpla. Asta e tot ce îmi doresc acum. Nu vreau nimic altceva în viaţă”.