Aceste alimente pot provoca o formă de cancer în timp. Un medic trage semnalul de alarmă: Toate tumorile sunt legate de fumat!

Gastroenterologul Lucian Negreanu ne explica de ce ne fac atat de rau alimentele procesate, dar atentie si fumatul este foarte daunator cand vorbim de intregul nostru organism.

07 sept. 2021, 12:36
Aceste alimente pot provoca o formă de cancer în timp. Un medic trage semnalul de alarmă: Toate tumorile sunt legate de fumat!

Aceste alimente pot provoca o formă de cancer în timp.  Iată care sunt alimentele care duc la cancer in timp.

Aceste alimente pot provoca o formă de cancer în timp. Un medic trage semnalul de alarmă

„Cred că în primul rând, este o discuţie care ţine de ceea ce găsim în magazine şi unde statul, prin organismele sale, ar trebui să fie mult mai atent cu sănătatea cetăţenilor şi să facă verificări. De la ce conţine, până la lanţul de calitate, lanţul frigului, vechimea lor, până la conţinut caloric.

Aş zice că mâncăm prost pentru că nu ne permitem să mâncăm corect sau după cum spun nutriţionişti.

Sunt alimente care au legătură cu patologia. Sunt alimente foarte procesate care au legătură cu cancerul, nu neapărat digestiv. Sunt şi pe de altă parte şi alimente care sunt dovedite că fac bine, cum ar fi dieta mediteraneană.

Alimentele foarte procesate, cu grăsimi sau carnea roşie în exces, exces fiind zilnic fac rău. Evident, este nevoie de modernaţie.

Sunt legături nu doar cu obsezitatea, ci şi cu bolile de inimă, ateromatoza accelerată pentru că tu generezi inflamaţia prin creşterea colesterolului, acidului uric. Cumva se duc către o ţintă de inflamaţie, care pe termen lung, ne afectează.

Alimentele foarte procesate pe de altă parte, conţin şi foarte mulţi conservanţi. Carnea roşie, găsimile combinate cu fumatul, dar şi cu lipsa mişcării, sunt factori de risc independeţi, şi pentru boli cardio vasculare şi pentru cancer.

Cancerul gastric este strict legat de fumat, dar şi pancreatitele, chiar şi cele acute. A fost cumva o idee trăsnită, de acum 10 ani, a unei echipe din Texas, care a dovedit că fumatul face mai rău decât alcoolul.

Cancerul de pancreas este legat direct de consumul de ţigarete, la fel şi colonul şi cel de vezică biliară. Deci, toate neoplaziile sunt legate de fumat. Îndemnul este clar în această situaţie. Moderaţia este foarte importantă, la fel şi calitatea. Revenim aici la educaţie, dacă îţi poţi permite sau nu produse de calitate.  „, a explicat dr. Lucian Negreanu, la Antena 3.

Citeşte şi: Un medic cunoscut demontează mitul. Alimentele care, de fapt, nu îngraşă: „Este o abordare greșită! Atâta timp cât aceste alimente se consumă …”