Aceste alimente te ajută să îţi păstrezi ficatul sănătos

Ficatul ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infectiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot aparea probleme grave de sănătate.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 14:05
Aceste alimente te ajută să îţi păstrezi ficatul sănătos

De aceea, este esenţial să fim atenți la ce mâncăm și bem pentru că alimentația influențează buna funcționare a ficatului.

Există o listă cu alimentele și băuturi care ajută ficatul, iar printre ele se numără:

Cafea

Dacă nu îți poți începe ziua fără a bea cafea, atunci te vei bucura să afli că are efecte pozitive asupra ficatului. Studiile au arătat că prin consumul a două-trei cești de cafea pe zi ficatul este protejat de daunele produse de alimentația nesănătoasă sau consumul excesiv de alcool. În plus, alte studii au arătat că reduce riscul de cancer de ficat.

Grepfrut

Grepfrutul este bogat în vitamina C şi antioxidanti, doi importanţi agenţi care stimulează producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din grepfrut contribuie la scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.

Citeşte continuarea pe DoctorulZilei.ro.