Aceste alimente te protejează de un posibil accident vascular cerebral

Scăderea tensiunii arteriale este cel mai bun mod prin care poți preveni un accident vascular cerebral. Din acest motiv este recomandat să ai o dietă strictă, din care să nu lipsească aceste alimente.

RomaniaTV.net
19 oct. 2016, 13:26
Aceste alimente te protejează de un posibil accident vascular cerebral

Peștele gras

Dacă mănânci pește de 3-4 ori pe săptămână scazi riscul producerii accidentului vascular cerebral cu până la 27%. Peștele conține acizi grași esențiali Omega-3, aceștia găsindu-se în special în somon, ton și macrou. Acizii previn inflamarea arterelor, îmbunătățesc circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri de sânge. Mănâncă pește în loc de carne roșie sau alte alimente procesate și astfel îți menții arterele flexibile.

Fulgii de ovăz

Dacă îți începi ziua cu un bol cu fulgi de ovăz nu doar că-ți vei îmbunătăți digestia prin conținutul lor ridicat de fibre, dar îți vei menține și colesterolul „rău”, LDL, în limite normale. Valorile ridicate de grăsimi în sânge favorizează formarea cheagurilor, cele care provoacă accidentele vasculare cerebrale.

Afinele

Aceste mici bobițe negre ușor acrișoare sunt pline de antioxidanți, care mențin sănătatea vaselor de sânge. Toate legumele și fructele proaspete conțin antioxidanți, așadar ai grijă să mănânci între 3 și 5 porții pe zi.

Citeşte şi  Ai migrene? Rişti să suferi de atac vascular silenţios

Laptele degresat

Laptele este o sursă de magneziu, calciu și potasiu, substanțe care contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Însă, cel mai recomandat este laptele degresat, deoarece procentul de grăsime din acesta este mult mai mic. Prin eliminarea grăsimii valorile colesterolului total sunt menține în limite normale, iar cele ale colesterolului „rău” se pot diminua. Aceeași regulă este valabilă pentru toate produsele lactate.

Bananele

Studiile au arătat că 1,5 grame de potasiu pe zi scade cu până la 28% riscul producerii accidentului vascular cerebral. Bananele sunt cele mai bune surse de potasiu, un sigur fruct având în jur de 420 de miligrame.

Semințele de dovleac

Este vorba, bineînțeles, de semințele crude, descojite. Studiile au arătat faptul că o mână de semințe de dovleac pe zi scade riscul producerii accidentului vascular cerebral și la persoanele care nu suferă de hipertensiune. Dacă nu-ți plac, le poți înlocui cu spanac, fasole neagră sau hrișcă.

Migdalele

10 migdale crude pe zi contribuie la scăderea colesterolului. Sunt o sursă de grăsimi mononesaturate și vitamina E, care previn formarea de plăci în interiorul arterelor.

Ingredientul secret care topeşte grăsimile! Află care e!