Acestea sunt alimentele care îți pot prelungi viața. Se găsesc în orice bucătărie și vin cu un pachet complex de beneficii!

Rare sunt persoanele care nu își doresc să aibă o viață cât mai lungă și sănătoasă. Există câteva alimente care ne ajută totșui să ne menținem tineri și cu imunitatea ridicată.

15 dec. 2021, 15:49
Acestea sunt alimentele care îți pot prelungi viața. Se găsesc în orice bucătărie și vin cu un pachet complex de beneficii!

Acestea sunt alimentele care îți pot prelungi viața. Iată câteva alimente minune care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie.

Acestea sunt alimentele care îți pot prelungi viața. Se găsesc în orice bucătărie și vin cu un pachet complex de beneficii!

Usturoiul – Poate nu miroase bine, însă este extrem de benefic pentru sănătate. Conform studiilor, usturoiul conține anumite componente care pot stopa dezvoltarea celulelor cancerigene. În cazul femeilor, usturoiul poate preveni în primul rând apariția cancerului de colon. Îl poți consuma în stare naturală sau îl poți folosi la supe, sosuri, produse marinate sau dressing-uri pentru salată.

Citește și: Alertă alimentară! Două tone de mușchi țigănesc și urechi de porc, contaminate cu o bacterie extrem de periculoasă, au fost retrase din magazine. O parte din produse au ajuns pe mesele românilor
 

Avocado – Avocado este o sursă importantă de grăsimi sănătoase capabile să scadă cantitatea de colesterol nesănătos și să crească cantitatea de colesterol bun. Asta înseamnă că este capabil să scadă riscul apariției bolilor de inimă, acestea fiind principala cauză de deces în multe țări. Avocado poate fi foarte ușor asortat la orice salată sau îl poți folosi pentru a găti guacamole sau tartar de somon.

Ciocolată – Secretul este să alegi ciocolată neagră și să nu te lași ispitită de multitudinea de variante cu lapte. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, cu atât mai bine. Experții recomandă să consumăm numai ciocolată cu minim 70% conținut de cacao. Conține antioxidanți care ne protejează de tot felul de probleme de sănătate, inclusiv probleme cu inima. Câteva tablete pe zi sunt suficiente.

Vinul roșu – Vinul roșu conține resveratrol, o substanță cu multe beneficii pentru organism, printre acestea reducerea nivelului de colesterol, scăderea riscului de apariție a cancerului sau întârzierea semnelor de îmbătrânire. Limitează-te însă la un pahar pe zi, sugerează experții.

Citește și: Supermarket-urile din Ungaria, obligate să doneze alimentele cu cel puţin 48 de ore înainte de expirarea termenului de valabilitate. Lovitură teribilă dată marilor lanţuri de Parlamentul de la Budapesta