Acestea sunt cele mai mari pensii speciale din România! Cine câştigă cei mai mulţi bani după pensionare

Un magistrat câştigă cea mai mare pensie specială din ţara noastră, iar valoarea acesteia se apropie de 74.000 de lei brut lunar, potrivit unei analize realizată de Economica. Acestuia i s-ar fi cuvenit o pensie de peste 18 ori mai mică, în funcţie de contribuţie. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2019, 08:55
Acestea sunt cele mai mari pensii speciale din România! Cine câştigă cei mai mulţi bani după pensionare

Peste 9.300 de civili au luat pensie de serviciu în luna iulie. Printre beneficiarii pensiilor de serviciu se numără judecători, procurori, grefieri, piloţi, personal diplomatic şi consular, auditori publici externi ai Curţii de Conturi, parlamentari, conform legilor în baza cărora li s-au acordat aceste privilegii.

Magistraţii pensionari cu cele mai mari 20 de pensii din ţara noastră încasează între 37.000 de lei şi aproape 74.000 de lei brut lunar. 11 dintre ei merită 0 lei la pensie, în funcţie de contribuţia plătită, pe parcursul vieţii profesionale, la sistemul asigurărilor sociale, arată datele primite de Economica de la Casa Naţională de Pensii (CNPP).

Cele mai mari 20 de pensii încasate de funcţionarii publici parlamentari sunt cuprinse între 9.700 de lei şi circa 20.000 de lei brut lunar. Şase funcţionari parlamentari pensionaţi iau lunar pensie mai mare de 10.000 de lei brut, cu toate că ar fi meritat 0 lei la pensie, în baza contributivităţii, rezultă din datele comunicate de CNPP pentru Economica.

Cele mai mari 20 de pensii ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţie sunt situate între circa 30.000 de lei şi 39.700 de lei brut lunar, reiese din datele primite de Economica de la CNPP.

Citeşte mai mult pe Economica.net