Acestea sunt cele mai rare boli din lume

Afecțiunile pot crea anumite deficiențe în viața de zi cu zi, astfel că din cauza stresului și a programului haotic și agitat, organismul poate dezvolta anumite manifestări ciudate.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 09:22
Acestea sunt cele mai rare boli din lume

Mai jos poți regăsi cele mai ciudate boli din lume, din fericire cazurile fiind rare, însă este bine de știut în cazul în care apar primele simptome să apelezi imediat la ajutor specializat.

Sindromul Ierusalim

Deși pare oarecum un pic ciudată această denumire, trebuie precizat faptul că acest sindrom este o boală psihică care la persoanele ce au ales ca destinație de vacanță Ierusalimul. Această afecțiune poate fi dezvoltată pe o perioadă de câteva săptămâni sau până când se termină călătoria.

Explicația vine din faptul că există riscul ca acele persoane să devină psihotice în momentul în care ajung în Orașul Sfânt și să dezvolte obsesii sau chiar halucinații religioase.

Sindromul mutilării propriului corp

Și această afecțiune face parte din categoria bolilor rare, care se pare că afectează atât psihicul cât și fizicul, fiind considerate o boală genetică.

Persoanele cele mai afectate și totodată cele mai predispose la a dezvolta ace st sindrom sunt copiii ce prezintă un retard mintal moderat, au parte și dezvoltă un comportament agresiv mai ales asupra propriului lor organism, mușcându-și buzele, degetele, picioarele, mâinile, lovindu-se de diferite obicte din casă.Starea lor fiind o continua agitație, uneori manifestându-se chiar și în somn.

Citeşte şi Lucrurile care pun în pericol viaţa bărbaţilor. Cât trebuie să fie circumferinţa abdomenului

Sindromul vederii distorsionate

Cunoscut fiind și ca sindromul Alice în Țara Minunilor, această afecțiune pare a fi de natură neurologică, susțin specialiștii. Astfel că, desi ochii sunt perfect sănătoși, creierul acestor persoane ajunge să interpreteze în mod eronat informațiile primite.

Există chiar posibilitatea de a crede că anumite părți ale organismului sunt mai mari sau mai mici, nu se poate aprecia corespunzător distanța.

De cele mai multe ori, acest sindrom apare fie din cauza unei migrene puternice, fie din cauza prezenței unei tumori, sau la persoanele consumatoare de substanțe ilegale.

Află ce boli pot fi transmise de animalele de companie AICI.