Acestea sunt de fapt vitaminele care ne protejează împotriva coronavirusului. Zincul şi vitamina C, doar un mit!

Specialiştii au ajuns la concluzia că vitamina C şi zincul nu ajută deloc în ceea ce priveşte prevenţia coronavirusului. Cele două nu au niciun efect în ceea ce priveşte scăderea riscului de infectare.

20 apr. 2021, 22:47
Acestea sunt de fapt vitaminele care ne protejează împotriva coronavirusului. Zincul şi vitamina C, doar un mit!

Acestea sunt de fapt vitaminele care ne protejează împotriva coronavirusului. Totuşi, ceea ce ajută cu adevărat sunt multivitaminele, probioticele, Omega-3 și suplimentele precum vitamina D, mai ales în rândul femeilor. Este concluzia unui studiu publicat în revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), relatează EFE, citată de Agerpres.

Acestea sunt de fapt vitaminele care ne protejează împotriva coronavirusului. Zincul şi vitamina C, doar un mit!

De la izbucnirea pandemiei

, în 2020, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita şi a trata COVID-19, potrivit experţilor de la Imperial College din Londra. În Marea Britanie, în urma lockdown-ului decretat la 23 martie anul trecut, s-a constatat o creştere semnificativă a vânzărilor de vitamina C şi de multivitamine.

Suplimentele dietetice pot contribui la menţinerea unui sistem imunitar sănătos, însă nu se ştia dacă suplimentele specifice pot fi asociate unui risc mai scăzut de infectare cu noul coronavirus.

Pentru a stabili o legătură, cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi infectării.

Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie, SUA şi Suedia în martie 2020 pentru a obţine date privind evoluţia pandemiei. Iniţial au fost înregistrate locul, vârsta şi factorii de risc asupra sănătăţii utilizatorilor, însă ulterior acestora li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testele PCR pentru coronavirus.

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infectare cu SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Acestea sunt vitaminele care previn noul coronavirus. Suplimentele au efecte dovedite