Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă: „Complexul de vitamine nu vindecă”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași a tras un semnal de alarmă cu privire la cetățenii care se tratează de COVID cu rețețe de pe internet, fără a consulta un specialist. 

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 20:54
Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă: „Complexul de vitamine nu vindecă”

Românii folosescu un complex de vitamine compus din vitamina C, D3 și Zinc, susținând că ar face imunini în tratarea coronavirusului. Specialiștii contrazic însă aceste informații. 

Citește și: Câte persoane poate infecta un pacient COVID. Streinu-Cercel: În patru zile vom avea trei persoane. În 12 zile se poate ajunge la 40

”Complexul de vitamine nu vindecă. El doar ajută la creşterea imunităţii, aşa cum ajuta de altfel şi până acum. E doar un supliment alimentar. Pentru prevenţie. Pentru imunitate trebuie în primul rând alimentaţie corectă şi sănătoasă şi odihnă”, a subliniat Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăţ, conform presei locale.

Medicul susține că tratamentul se prescrie în caz de spitalizare de către medicul infecționist sau în caz de izolare de către medicul de familie.

”Mulţi cumpără aceste medicamente de capul lor. Nu este bine deloc. Acest tratament se prescrie în caz de spitalizare de către medicul infecţionist sau în caz de izolare de către medicul de familie, cu o consultare în prealabil a medicului infecţionist. Noi avem un număr de gardă permanent la care răspunde un medic pentru a oferi sfaturi pertinente şi care se suprapun perfect cu protocolul Ministerului Sănătăţii”, a adăugat Carmen Dorobăţ.

Citește și: De câte ori se poate refolosi o mască de protecţie spălată STUDIU

De asemenea, cadrul medical susține că multe persoane au ajuns la spital deoarece nu semnalează medicul de familie în momentul în care prezintă simptome COVID.

„Din nefericire, tot mai mulţi pacienţi ajung tot mai târziu la spital. Vorbesc aici, indiferent de vârstă. Şi asta se întâmplă în primul rând pentru faptul că nu semnalează imediat medicului de familie, noile simptome care arată că starea de sănătate s-a agravat. Cei asimptomatici iniţial sau cei cu forme uşoare, nu înţeleg că, în primă instanţă, ei trebuie să se adreseze medicului de familie.” , a adăugat medicul.