Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Semnalul de alarmă tras de specialiştii în sănătate!

Mai mulţi specialişti din SUA au descoperit care sunt cele mai frecvente simptome ale COVID-19 raportate de persoanele vaccinate. Printre acestea se numără durerile de cap, secreții nazale, gât iritat, strănut și, mai rar, pierderea mirosului.

27 iul. 2021, 15:11
Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Semnalul de alarmă tras de specialiştii în sănătate!

Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Studiul arată că în cazul persoanelor vaccinate simptomele sunt de durată scurtă și mai puține decât în cazul celor nevaccinate.

Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Semnalul de alarmă tras de specialiştii în sănătate!

”S-au schimbat (simptomele, n.red) și, față de tabloul pe care noi îl știam, de fapt tabloul infecției COVID 19 la persoanele care nu s-au vaccinat, într-adevăr simptomele par a fi diferite și par a semăna cu răcelile curente. Simptomatologia de tip respirator.

Dacă vorbim despre persoane care s-au vaccinat împotriva COVID 19, trebuie să punctăm că protecția asigurată de vaccinuri este foarte bună, spre 100%, față de formele grave și față de apariția decesului. Sigur că, dacă discutăm despre formele ușoare de boală, există încă o proporție care, deși s-au vaccinat, pot face o infecție simptomatică. Și există o categorie de persoane care sunt infectate dar nu prezintă niciun simptom. Așa numitele persoane asimptomatice.

Cum se încadrează o persoană vaccinată în acest spectru de posibilități în relație cu infecția COVID 19, este o întrebare la care încă nu am reușit să avem un răspuns. Sunt mai mulți factori care intervin aici, probabil că aici intervine faptul că fiecare dintre noi, fiind unic, inclusiv din punct de vedere biologic, reacționează față de infecție chiar și în prezența protecției oferite de vaccinare”, a explicat Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, la Antena 3.

BILANȚ COVID 27 iulie. Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În intervalul 26.07.2021 (10:00) – 27.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (2 bărbați și 1 femeie), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Iași, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani și 2 la categoria de vârstă 70-79 ani. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 337. Dintre acestea, 43 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.641.510 teste RT-PCR și 1.781.794 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.544 de teste RT-PCR (5.998 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.544 la cerere) și 16.778 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 721 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 502 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 43.991 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 56 de persoane.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-Covid cu a treia doză ar putea să înceapă din luna septembrie
 


loading...