Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania. Ce alte ţări au adoptat această măsură

Spania se numără printre ţările în care paşaportul COVID este obligatoriu pentru persoanele care vor să meargă în resturantele din localităţile cu rată de incidenţă mare. Reamintim că şi alte ţări europene au adoptat această măsură.

24 iul. 2021, 20:40
Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania. Ce alte ţări au adoptat această măsură
Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania. Ce alte ţări au adoptat această măsură

Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania. Măsura se aplică începând de sâmbătă, 25 iulie, în localităţile cu rată de incidenţă mare din regiunea Galicia.

Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania

Citeşte şi Dan Barna, declaraţie surprinzătoare: Dacă în Europa se va ajunge la pașaport Covid, sunt convins că și România va merge în aceeși direcție

Pentru a putea intra în restaurantele din zonele cu rata de incidentă mare din Spania, este nevoie de un certificat de vaccinare împotriva COVID, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe, scrie Agerpres.

Aceeaşi măsură se va aplica şi în Arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic, una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării, începând de lunea viitoare. Regula este valabilă și pentru accesul în spaţiile sportive şi culturale închise, pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul Covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

Măsura se aplică deja şi în alte ţări europene, cum ar fi Portugalia, Franţa şi Grecia. De asemenea, Irlanda şi Belgia iau în calcul această măsură în diferite sectoare, inclusiv, în industria hotelieră şi de catering, cinematografe şi teatre, săli de sport şi centre comerciale.

Reamintim că în Spania rata de incidenţă este de 677 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, mai mult decât dublul celor 250 care marchează acest nivel de risc, şi care este deosebit de ridicat în rândul tinerilor, cu până la 1.883 de cazuri pozitive în rândul celor cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, cu 81.221 de decese şi 4.280.429 de infecţii cumulate de la începutul pandemiei.

Citeşte şi Certificatul verde COVID 19, aprobat în România. Documentul va fi disponibil de la 1 iulie. De unde poate fi descărcat şi când expiră paşaportul COVID