Aceşti români vor încasa lunar 600 de lei de la stat. Proiectul a trecut de Senat

Potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri, în Senat, copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor primi în fiecare lună o alocaţie de 600 de lei de la stat.

09 feb. 2022, 18:15
Aceşti români vor încasa lunar 600 de lei de la stat. Proiectul a trecut de Senat

Aceşti români vor încasa lunar 600 de lei de la stat. Este vorba despre copiii cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani şi despre tinerii cu dizabilităţi, care urmează o formă de învăţământ preuniversitar.

Aceşti români vor încasa lunar 600 de lei de la stat. Veşti bune la început de an

Senatul a adoptat un proiect de act normativ care prevede ca anumite persoane cu dizabilităţi să primească 600 de lei lunar, de la stat. Banii vor fi acordați începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022.

Citeşte şi Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care pot primi 4.000 de euro

Potrivit proiectului, copiii cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, precum şi tinerii cu dizabilităţi care urmează o formă de învăţământ preuniversitar vor primi lunar o alocaţie de 600 de lei.

Proiectul de act normativ are ca obiect extinderea categoriilor de beneficiari ai alocaţiei de stat pentru copii prin includerea tinerilor cu dizabilităţi care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează o formă de învăţământ preuniversitar, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani, precum şi stabilirea unui nou cuantum al alocaţiei de stat pentru copii şi acordarea din oficiu a unei indemnizaţii compensatorii pentru persoanele cu handicap, potrivit capital.ro. 

Un alt amendament admis la proiectul privind aprobarea OUG nr. 126/2021 pentru modificarea Legii nr. 61/1993 prevede acordarea alocaţiei de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani în valoare de 243 de lei şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 600 lei pentru cei cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi.

În cadrul Comisiei pentru familie a mai fost adoptat un amendament însuşit de plenul Senatului, potrivit căruia în tot cuprinsul OUG termenul „handicap” se înlocuieşte cu cel de „dizabilitate”.

Citeşte şi Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. Cine sunt beneficiarii! Legea a apărut în Monitorul Oficial!