Achiziţia de corvete a statului român, blocată de peste jumătate de an. Damen continuă lupta în instanţă

Firma olandeză Damen, care a pierdut licitația de 1,6 miliarde de euro pentru corvetele comandate de Ministerul Apărării în fața francezilor de la Naval Grup, merge mai departe în instanță, după ce pierdut și aici, pe fond. Au făcut recurs la Curtea de Apel, iar pe 22 ianuarie este termen de judecată, informează Economica.net.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 12:53
Achiziţia de corvete a statului român, blocată de peste jumătate de an. Damen continuă lupta în instanţă

Damen Schelde Naval Shipbuilding a făcut recurs, la Curtea de Apel București, împotriva deciziei Tribunalului în care au pierdut atunci când au contestat atribuirea de către Ministerul Apărării a contractului de achiziție de corvete multifuncționale, către asocierea dintre francezii de la Naval Group și Șantierul Naval Constanța.

În 22 ianuarie este stabilit primul de judecată. Afacerea trenează prin tribunale de mai bine de jumătate de an, doar această fază.

În iulie 2019, compania Naval Group, lider european în construcția de nave miliare, a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru construirea corvetelelor multifuncționale, în asociere cu Șantierul Naval Constanța. Contractul, în valoare de 1,6 miliarde de euro, acoperea achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand, aflate în dotarea Armatei Române. Ulterior, Damen, care deţine Şantierul Naval Galaţi şi managementul Şantierului Naval Mangalia, a contestat rezultatul, atât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi în instanță. 

Citeşte mi mult pe Economica.net.