Achiziţia trenurilor de metrou în valoare de 400 mil. euro, SUSPENDATĂ. DNA a intrat pe fir

Metrorex a anunţat suspendarea licitaţiei privind achiziţia de noi garnituri pentru metrou de la firma spaniola CAF pentru 400 de milioane euro, motivând o poosibilă anchetă DNA.

31 mart. 2015, 09:05
Achiziţia trenurilor de metrou în valoare de 400 mil. euro, SUSPENDATĂ. DNA a intrat pe fir

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor nu a început încă să judece pe fond contestaţiile la licitaţia de noi trenuri de metrou depuse de Alstom şi Astra Arad din cauza apariţiei unei posibile anchete a DNA.

„Săptămâna trecută, am primit o adresă de la Metrorex prin care ni se comunica că ei ar dori suspendarea procedurii de achiziţie publică, pe motiv de percheziţii DNA şi confiscări de documente. Până la o comunicare oficială conform căreia DNA a început urmărirea penală, noi suntem obligaţi prin lege să judecăm pe fond cele două contestaţii depuse la rezultatul licitaţiei. Am primit de la Metrorex, vineri, dosarul de achiziţie şi aşteptăm cinci zile, până joi, ca ei (Metrorex – n.r.) să facă dovada începerii urmăririi penale. Dacă fac această dovadă, totul s-a terminat, procedura de achiziţie publică este suspendată până la finalizarea anchetei, iar noi nu mai avem ce judeca pe fond. Ancheta penală o suspendă pe cea civilă. Dacă nu vor face această dovadă, vom începe judecata pe fond şi, în termen de 20 de zile, vom da şi soluţia”, a declarat Ovidiu Zară, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru ECONOMICA.NET.

Citeşte şi Directorul Metrorex şi-a dat DEMISIA

Potrivit unor surse, procurorii DNA au descins, acum două săptămâni, la sediul Metrorex din Palatul Transporturilor pentru percheziţii, vizată fiind licitaţia din octombrie 2014 câştigată de spaniolii de la CAF. În cadrul acestor percheziţii s-au sigiliat birouri şi s-au rechiziţionat documente, existând posibilitatea începerii unei anchete penale.  

Oficial, DNA nu comunica pe acest subiect. Neoficial, surse din DNA confirmă descinderea la Metrorex.

Continuarea pe ECONOMICA.NET.