Achiziţii la Senat printr-o firmă cunoscută ca sponsor PDL

Aproximativ 1,3 milioane de euro au fost viraţi în conturile firmei Ager Business Tech pentru achiziţia unui sistem informatic. Procedura de cumpărare a fost negociere fără anunţ de participare, justificată de conducerea Senatului prin "urgenţa realizarii pregătirilor" şi prin "motive artistice".

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 17:33
Achiziţii la Senat printr-o firmă cunoscută ca sponsor PDL

În luna august, cu ocazia pregătirii conferinţei NATO, Senatul avea nevoie de un sistem informatic, care, spuneau aleşii, putea fi furnizat numai de un anumit ofertant din „motive artistice”, cel puţin aşa se motivează în anunţul de atribuire. Firma care a primit contractul a fost Ager Business Tech SA, deţinută de omul de afaceri Bogdan Mihai Savin. Aceasta este un cunoscut sponsor PDL şi finanţator al campaniei lui Traian Băsescu.

În 2009, pentru alegerile prezidenţiale, firma a donat către PDL 5.000 lei. După două luni, Ager Business Tech vine cu o sponsorizare dublă, de 10.000 lei. Numele lui Bogdan Savin este cunoscut şi din scandalul „Loganul de 70.000 euro”, dezvăluire care a zguduit Ministerul Administraţiei şi Internelor, în 2008. La acea vreme, chiar Traian Băsescu a suspendat o şedinţa CSAT pentru a reclama public întreg scandalul.

Ager Business Tech nu este acum la primul contract cu Senatul României pe zona informatică. În 2008, aceeaşi firmă primea un contract în valoare de 43.352 lei, peste 10.000 de euro la acel moment, pentru a furniza trei pachete de programe software.