Achiziţiile de tablete pentru elevii din Sectorul 5, verificate de DNA. Daniel Florea, audiat ca martor

Achiziţiile de tablete pentru elevii din Sectorul 5 în perioada pandemiei COVID-19 au ajuns în atenţia DNA. Procurorii anticorupţie au făcut joi mai multe percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 5 de unde au ridicat acte care au legătură cu societatea Economat SRL. De asemenea, fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea a fost audiat la sediul DNA, la ieşire acesta precizând că are calitate de martor.

19 nov. 2020, 17:50
Achiziţiile de tablete pentru elevii din Sectorul 5, verificate de DNA. Daniel Florea, audiat ca martor

Achiziţiile de tablete pentru elevii din Sectorul 5, în vizor DNA.

Primăria Sectorului 5 din București a transmis, joi, într-un comunicat de presă, că „ofițeri ai Poliției Judiciare din cadrul Direcția Naționale Anticorupție au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar și alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relația cu această societate comercială”.

Potrivit primăriei, acțiunea ofițerilor Poliției Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziția de tablete făcută de Economat SRL.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la foştii primari Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie. Daniel Florea, audiat ca martor

 

Achiziţiile de tablete pentru elevii din Sectorul 5, verificate de DNA.  Fostul edil Daniel Florea, audiat în calitate de martor

Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea a fost citat la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie în calitate de martor, într-un dosar în care cercetările se desfăşoară in rem.

La ieşirea de la DNA, Daniel Florea a declarat că „am fost audiat într-un dosar în calitate de martor”.

„Cercetările se desfăşoară in rem. (…) Nu am decât calitatea de martor. (…) Am dat toate lămuririle necesare, am răspuns la toate întrebările care mi s-au pus, nu ştiu să vă zic altceva în plus”, a mai spus Daniel Florea, citat de Agerpres.

 

Vizita procurorilor DNA a primit-o şi fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie. Acesta a declarat că procurorii au venit joi la el acasă şi au ridicat nişte documente legate de societăţile sale. El a mai spus că dosarul deschis in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, însă procurori nu i-au transmis că el ar fi implicat în astfel de fapte.

„Da, au venit la mine acasă de dimineață, mi-au speriat puțin fetița, dar asta este. Oricum, au fost mai civilizați decât data trecută, când au intrat peste mine. Nu știu exact ce caută procurorii,  este un dosar In Rem, am înțeles că este un dosar în care sunt vizate mai multe persoane. Este un dosar în care se cercetează un abuz în funcție și trafic de influență, dar nu știu dacă este vorba de mine. Au ridicat mai mai multe acte vechi (…)  M-au întrebat dacă am droguri în casă și valută. Mie nu îmi este frică decât de Dumnezeu, doar mă știți”, a declarat Marian Vanghelie pentru Gândul.ro.