ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor, vicepreşedinte CJ Satu Mare. DNA s-a autosesizat

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alianţa Creştin-Liberală a depus marţi plângere penală pentru abuz în serviciu în cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, lider al organizaţiei locale a PSD, a anunţat prim-vicepreşedintele ACL Andreea Paul, citată de Agerpres. Totodată, DNA s-a autosesizat după ce în presă a apărut stenograma care îl are protagonist pe Govor.

RomaniaTV.net
11 nov. 2014, 15:00
ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor, vicepreşedinte CJ Satu Mare. DNA s-a autosesizat

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Astăzi (marţi – n.r.) ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, şi cere candidatului Victor Ponta demiterea sa, altfel Ponta girează acţiunile mafiote şi rămâne capul mafiei PSD locale. În forma aceasta, Ponta şi echipa sa ne-au dat semnalul clar că pierd alegerile, tună, fulgeră şi strigă a pagubă. Abuzul grav de serviciu, şantajul, instigarea, lista foarte lungă de infracţiuni electorale săvârşită de preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este un caz exemplar despre ceea ce face PSD la nivel local, nu de ieri de azi, de ani de zile. (…) În orice ţară europeană o asemenea înregistrare cum o avem pe cea a lui Mircea Govor ar fi echivalat cu întreruperea irevocabilă a carierei politice„, a spus prim-vicepreşedintele ACL, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Andreei Paul, ACL Satu Mare solicită protecţia funcţionarilor publici, a profesorilor, pădurarilor, instituţiilor publice „ameninţate brutal atât de grosolan” de Mircea Govor.

Totodată, a precizat ea, ACL cere din nou Patriarhiei Române să formuleze o opinie faţă de dovezile că preoţii se implică în campania electorală a lui Victor Ponta.

DNA s-a autosesizat deja în cazul stenogramei apărute în presă ce-l are pe pesedistul Mircea Govor ca protagonist. Potrivit unui răspuns oficial unei solicitări a publicaţiei „Gândul”, Govor este investigat pentru infracţiunea de „folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite prev. de art. 13 din Legea 78/2000 modificată”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. O stenogramă obţinută de „Gândul” dezvăluie planul de acţiuni al PSD pentru cucerirea Ardealului, folosindu-se toţi directorii din instituţiile publice. Liderul de la Satu Mare, Mircea Govor, a făcut deja planul de bătaie pentru ziua alegerilor. La secţia de votare ar trebui să fie prezenţi, potrivit stenogramei, de la primar şi viceprimar, până la poştaş şi reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare.

Cu scoruri mici obţinute în Ardeal, pesediştii se pregătesc pentru o mobilizare masivă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, unde Victor Ponta trebuie să scoată un procent cât mai mare. Într-o şedinţă cu membrii de partid şi şefii de deconcentrate, liderul SPD Satu Mare le-a explicat, punctual, acestora câţi oameni de la partid trebuie să stea în secţiile de votare.

Primarul, viceprimarul şi consilierul, în primul rând, trebuie să fie nelipsiţi din ziua alegerilor. Apoi, Mircea Govor a indicat şi prezenţa poştaşului, a directorilor de şcoli, reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare, toţi trebuie să stea în faţa secţiilor de votare şi să-i convingă pe oameni să voteze Victor Ponta.

Iată stenograma integrală:

Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare, nu-i aci, sunaţi-l să vină urgent. Deci asta spun, în fata secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere.

Dacă aveţi probleme acolo … Vă garantez. Deci la fiecare secţie de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba. Le spuneţi. Vă spun sincer, eu vă garantez, toţi care vor pierde, eu nu vă ….(neinteligibil). Ăla care o pierdut cu mine nu se mai vede nu mai vede, de partidul ăsta vorbesc. De-aci încolo, iar eu la Consiliul judeţean în nici într-un caz.

Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)

Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate”.