ACL vrea sesiune extraordinară pentru reducerea CAS

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că Alianţa Creştin Liberală (ACL) va începe să strângă semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru adoptarea legii privind reducerea CAS de la 1 octombrie.

07 aug. 2014, 10:07
ACL vrea sesiune extraordinară pentru reducerea CAS

ACL a hotărât să iniţieze procedura de convocare a sesiunii extraordinare la solicitarea a o treime din deputaţi şi a o treime din senatori. Am hotărât să declanşăm strângerea de semnături şi, până la începutul săptămânii viitoare, vom obţine toate semnăturile necesare pentru a demara procedura de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru data de 19 şi 20 august, astfel încât să putem să adoptăm legea şi să permitem şansa ca această lege să intre în vigoare la 1 octombrie, indiferent de opoziţia posibilă pe care o va face Traian Băsescu’, a declarat Orban într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Ludovic Orban, ATAC la Tăriceanu: S-a ÎNDRĂGOSTIT de Ponta, care probabil l-a angajat pe post de şofer

El a adăugat că premierul Victor Ponta şi şeful statului nu doresc reducerea CAS.

‘Ne-am convins că nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu nu doresc reducerea CAS. PSD nu a susţinut o sesiune extraordinară iar Ponta a înaintat acest proiect numai din motive de natură electorală. Dacă premierul ar fi dorit adoptarea acestei măsuri, ar fi propus adoptarea legii din 1 ianuarie 2013, ar fi putut să o introducă de la 1 iulie 2014, aşa cum s-a angajat alături de noi că o va face. Dacă şi-ar fi dorit adoptarea acestui proiect, nu ar fi trecut în el un articol care nu a mai apărut niciodată în nicio lege privitor la nivelul taxelor şi impozitelor, articolul în care se spune că această măsură se aplică numai dacă nu este afectat deficitul bugetar convenit cu FMI. Niciodată nivelul taxelor şi impozitelor nu a fost în legătură cu deficitul bugetar, iar acest lucru ne arată că de fapt Victor Ponta nu doreşte cu adevărat reducerea contribuţiilor sociale’, a menţionat Orban.

Victor Ponta: Scopul reducerii CAS este de avea cât mai multe locuri de muncă la alb