Acnee: De ce nu trebuie să spargi coşurile

Când îţi apare un coş te grăbeşti să-l spargi, convinsă că aşa scapi mai repede de el? De fapt, faci mai mult rău decât bine. Vezi de ce nu trebuie să spargi un coş.

RomaniaTV.net
13 apr. 2014, 09:52
Acnee: De ce nu trebuie să spargi coşurile

Dacă ai spart un coş, asta nu înseamnă neapărat că o să dispară. De cele mai multe ori nu faci decât să înrăutăţeşti lucruri, chiar dacă pe moment nu îţi dai seama.

Ce se întâmplă când spargi un coş

Fie că este un punct negru, alb sau o pată mare, roşie şi dureroasă, un coş „se naşte” atunci când unul din pori se „înfundă” cu un amestec de sebum şi celule moarte. Dacă acolo se instalează o mică infecţie se va forma puroiul care iese la suprafaţa pielii atunci când spargi coşul.

Problema este că pentru a elimina acest puroi, trebuie să apeşi atât de tare încât pielea se rupe pur şi simplu. Se formează o mică rană care va lăsa o cicatrice mai mult sau mai puţin vizibilă.

În plus, atunci când apeşi pe un coş, puroiul se deplasează atât în sus, către suprafaţa pielii, cât şi în jos, în profunzimea pielii. Peretele acelui por se poate rupe, ceea ce eliberează infecţia în piele.