Acoperiş căzut peste trei maşini în centrul Capitalei. Peste 100 de copaci, doborâţi de vijelie în ultimele ore VIDEO

Furtuna a făcut ravagii în Capitală. Peste 50 de copaci au fost smulşi de vânt, iar un acoperiş a căzut peste trei maşini chiar în centrul oraşului. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți seara, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ploi și vânt, valabile până la miezul nopții, în 16 județe din Muntenia, Banat și Dobrogea.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 15:49

UPDATE: Două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 128 de copaci doborâţi de vântul puternic care a afectat marţi Capitala, conform celui mai recent bilanţ ISU.

UPDATE: Pompierii au actionat pentru indepartarea a 119 copaci cazuti. In total, 69 de autoturisme au fost avariate, iar douã persoane rãnite au fost transportate la spital. Actiunile pompierilor continua.

UPDATE: Doi copaci au căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală fiind necesară evacuarea pacienţilor şi a medicilor.

„În ceea ce privește situația de la Spitalul Obregia, vă informăm că acesta nu este evacuat, așa cum s-a afirmat ‘pe surse’ pe anumite site-uri de știri. Opt pacienți din patru saloane au fost mutați, preventiv, pentru că se aflau în clădirea peste care a căzut un copac”, a precizat PMB marți seara, prin intermediul unui comunicat.

UPDATE. Una dintre maşinile distruse de copacii smulşi de vânt aparţine senatorului PSD Roxana Paţurcă.

Peste 50 de copaci au fost smulşi de vânt în Capitală, fiind avariate 41 de autoturisme. S-a intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar căzut, pentru o poartă smulsă de vijelie, dar şi pentru înlăturarea unui stâlp căzut.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt peste zece intervenţii în desfăşurare.

Imagini needitate:

„Sunt peste zece intervenţii în desfaşurare în acest moment. Din cauza vântului, se desprind elemente de construcţie de pe acoperişul locuinţelor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, se intervine pe străzile Herţa şi Covasna, dar şi pe DN 1 pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă desprinse din acoperişuri sau a unor elemente de construcţie.

De asemenea, se intervine pe strada Basarabia, pe Calea Victoriei, pe strada Ilioara pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini sau carosabil.

In Bucureşti se vor semnala intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 – 70 km/h şi ploaie slabă.

 
Administraţia Naţională de Meteorologie actualizat marţi avertizările de vânt puternic şi ploi, astfel că nouă judeţe sunt sub cod galben până la ora 18.00, cinci judeţe sunt sub avertizare până la ora 23.00, în timp ce cinci judeţe se află, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu. Meteorologii spun însă că va ploua în majoritatea zonelor şi va fi vânt puternic mai ales în sudul, sud-estul şi vestul ţării. Şi Capitala se află sub cod galben, iar pe parcursul zilei mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşini. Unul dintre incidente a avut loc pe bulevardul Dinicu Golescu, unde un arbore a căzut peste un taximetru, iar taximetristul a fost rănit şi dus la spital. Situaţia la ora 18.00 arată că peste 50 de copaci au fost smulşi de vânt în Capitală, fiind avariate 41 de autoturisme. Echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar căzut, pentru o poartă smulsă de vijelie, dar şi pentru înlăturarea unui stâlp căzut. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, sunt peste zece intervenţii în desfăşurare.