Acoperiş prăbuşit peste zeci de oameni care participau la o înmormântare. 18 persoane au murit şi mai multe sunt în stare critică VIDEO

Mai multe persoane care participau la o înmormântare în India au fost ucise de acoperişul unei clădiri în care se adăposteau de ploaie. Supravieţuitorii au fost transportaţi la spital, unii dintre ei aflându-se în stare critică.

04 ian. 2021, 12:05
Acoperiş prăbuşit peste zeci de oameni care participau la o înmormântare. 18 persoane au murit şi mai multe sunt în stare critică VIDEO
Acoperiş prăbuşit peste oameni care participau la o înmormântare. Sursa FOTO: captură Twitter

Acoperiş prăbuşit peste oameni care participau la o înmormântare. Cel puţin 18 persoane care participau la o înmormântare în nordul Indiei şi-au pierdut viaţa în momentul în care un acoperiş sub care se adăposteau de precipitaţiile abundente s-a prăbuşit duminică după-amiază, a declarat un ofiţer de poliţie, potrivit Ştirile Pro TV.

Acoperiş prăbuşit peste oameni care participau la o înmormântare

Oamenii, prezenţi la crematoriul din districtul Ghaziabad, au intrat la adăpost în momentul în care a început ploaia. Acoperişul acestuia a cedat, însă, la scurt timp, prinzând sub dărâmături aproximativ 40 de persoane. Echipele de salvare au intervenit cu câini special antrenaţi pentru a găsi supravieţuitorii. Aceştia au fost transportaţi la spitalele din apropiere, unii find în stare critică.

Citeste si Avion prăbuşit peste o casă. Niciun supravieţuitor VIDEO

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauza prăbuşirii acoperişului.

Vom demara o anchetă în această privinţă şi vom afla cine este responsabil – indiferent dacă este constructorul, oficiali sau angajaţi ai Consiliului municipal, cât mai curând posibil”, a declarat unul comisarul Anita C Meshram, potrivit sursei citate.

Prăbuşirea unor clădiri este un fenomen obişnuit în India din cauza construcţiilor vechi şi adesea ilegale. Acest lucru se întâmplă cu precădere în timpul ploilor, mai cu seamă în timpul musonice sezoniere între iunie şi septembrie.

Citeste si Carnagiu în Niger. Dublu atac înainte de alegeri, peste 100 de morţi

Potrivit CNN, corupţia este una dintre cauzele principale care au dus la înmulţirea numărului de clădiri ce se prăbuşesc în această ţară. Asta întrucât autorităţile eliberează autorizaţii de construcţii în zone de risc crescut. La aceasta se adaugă faptul că sunt folosite materiale de proastă calitate. Suprapopularea zonelor conduce, la rândul său, la ridicarea clădirilor pe bandă rulantă.