Acord de colaborare între Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi CNMR

Astăzi, 10.07.2019, la sediul Camerei Deputaților, a avut loc o întâlnire de lucru între o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) condusă de Alexandru Cumpănașu în calitate de Președinte și Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. În cadrul întâlnirii, reprezentanții CNMR au prezentat Președintelui Camerei Deputaților mai multe inițiative legislative care vizează sectoare vitale ale dezvoltării și modernizării României: educație, cercetare, apărare, fonduri europene, protecția mediului, ordine publică, românii ce trăiesc în străinătate, infrastructură, aplicarea legii pensiilor, directiva europeană privind timpul de lucru, etc. 

RomaniaTV.net
10 iul. 2019, 12:31
Acord de colaborare între Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi CNMR

În urma discuțiilor avute, a rezultat un Acord de Colaborare între CNMR și Președintele Camerei Deputaților cu măsuri punctuale ce se va concretiza prin:

  1. Documentarea și conceperea actelor normative sau amendamentelor propuse de către CNMR. Fiecare organizație membră va transmite către Secretariatul General al CNMR propunerile fundamentate.
  2. Organizarea de întâlniri lunare sau ori de cate ori Președintele Camerei Deputaților și Președintele CNMR stabilesc că este nevoie, pe sectoare individuale și inițiative propuse.
  3. Desemnarea de către Președintele Camerei Deputaților a unui membru din Biroul Permanent al Camerei, pentru facilitarea și stimularea dialogului dintre CNMR și Comisiile de Specialitate ale Camerei Deputaților pe fiecare proiect de act normativ propus sau amendamente.
  4. Pentru perioada imediat următoare, au fost stabilite mai multe întâlniri sectoriale între Președintele Camerei Deputaților și CNMR cu reprezentanții din: educație, apărare și ordine publică, cercetare-dezvoltare-inovare.

CNMR reprezintă astăzi cea mai puternică și reprezentativă structură socială, economică, academică, educațională, culturală și profesională din România. CNMR are astfel și cel mai mare pol de expertiză non-politică în toate domeniile vieții sociale din România și Camera Deputaților va fructifica această expertiză în beneficiul cetățenilor. Președintele Camerei Deputaților a apreciat profesionalismul și larga reprezentativitate a organizațiilor membre CNMR precizând că va dori să beneficieze de întreaga expertiză a membrilor CNMR. ” Întâlnirea avută astăzi cu Președintele Camerei Deputaților și Acordul de Colaborare stabilit, reprezintă o restabilire firească a dialogului dintre instituția Președintelui Camerei Deputaților și CNMR, ca reprezentant a unui mare număr de români. Acest demers se încadrează atât în Platforma lansată de CNMR privind Modernizarea și Dezvoltarea României prin Dialog și Reconciliere cu toate partidele și instituțiile statului, dar și ca o continuare a unui dialog excelent pe care CNMR l-a avut cu Marcel Ciolacu în perioada ocupării funcției de Vicepremier. Am convingerea că împreună vom aduce schimbări esențiale în viața românilor prin inițiative legislative, dar și prin responsabilizarea acelor componente guvernamentale care au nevoie de un „impuls” pentru a funcționa în termenii stabiliți de Parlament la votul de învestitură” a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.