Acord pentru Brexit. Juncker: Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană este o tragedie

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană este "o tragedie", a declarat duminică preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la sosirea la summitul european de la Bruxelles la care ar urma să se parafeze acordul ieşirii Londrei din blocul comunitar.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 09:22
Acord pentru Brexit. Juncker: Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană este o tragedie

„Este o zi tristă. Să vedem că o ţară ca Marea Britanie – şi aş face aceeaşi remarcă în legătură cu toate celelalte – părăseşte UE nu este un moment de jubilare, nici de celebrare. Este un moment trist şi este o tragedie”, a spus Jean Claude Junker, potrivit Agerpres.

Juncker a afirmat că acordul dintre UE şi Marea Britanie este cel mai bun posibil pentru Londra şi s-a declarat convins că parlamentul britanic va ratifica înţelegerea.

„Cred că guvernul britanic va reuşi să obţină sprijinul parlamentului britanic”, a subliniat el.

„Aş vota în favoarea acestui acord deoarece este cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie. Acesta este acordul. Este cel mai bun acord posibil, iar Uniunea Europeană nu îşi va schimba poziţia fundamentală când este vorba de această chestiune”, a declarat Juncker.

Liderii europeni se reunesc duminică, la Bruxelles, la un summit extraordinar pentru parafarea acordului privind termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar şi a declaraţiei politice privind viitoarele relaţii dintre UE şi Londra.


loading...