Acrobaţie aeriană, zbor cu balonul şi salturi cu paraşuta la „Ploieşti Airshow 2017”

Pasionații de aviație vor putea lua parte sâmbătă, la Ploiești, la o demonstrație de virtuozitate susținută de piloți de talie națională care vor prezenta publicului momente de acrobație aeriană cu avioane și planoare, zboruri cu aeronave ultraușoare motorizate, elicoptere sau aeronave militare, a informat vineri Aeroclubul României.

13 mai 2017, 07:25
Acrobaţie aeriană, zbor cu balonul şi salturi cu paraşuta la „Ploieşti Airshow 2017”

Aeroclubul României, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, organizează în data de 13.05.2017, începând cu ora 17.00, la Aeroclubul Teritorial „Gheorghe Bănciulescu” Ploieşti – Aerodrom Strejnicu, demonstraţia aeronautică Ploieşti Airshow 2017. În situaţia condiţiilor meteorologice nefavorabile, evenimentul va fi amânat pentru data de 14.05.2017, ora 11.00.

Programul va include acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, elicoptere, aeronave militare, balon cu aer cald, salturi cu paraşuta.

„Vor participa: „Hawks of România” — formația de înaltă acrobație aeriană a Aeroclubului României ce evoluează cu avioane Extra 300; „White Wings” — formația de acrobație cu planorul a Aeroclubului României; „The Pelicans” — formația de zboruri demonstrative cu avioane ultraușoare a Aeroclubului României; „Blue Wings” — echipa de parașutism — lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României; Școala Superioară de Aviație Civilă — cu avioane Cessna 172 și elicoptere — INCAS — cu avioane BN 2 și Beechcraft; „Iacării Acrobați”, Forțele Aeriene Române — cu avioane YAK 52, IAR 99 Șoim și elicopter IAR 330 Puma”, se arată într-un comunicat al Aeroclubului României.

Vezi si> PREMIERĂ MONDIALĂ. Un australian a zburat cu balonul până la 200 de metri sub pământ

Evenimentul va fi precedat de concursul de zbor de regularitate și precizia aterizării cu avioane și avioane ultraușoare Cupa Memorială „Gheorghe Militaru” organizat de Aeroclubul României împreună cu Școala Superioară de Aviație Civilă.

„Ploiești Airshow 2017” este organizat de Aeroclubul României cu sprijinul Primăriei Ploiești, sâmbătă, începând cu ora 17.00, la Aeroclubul Teritorial „Gheorghe Bănciulescu” Ploiești — Aerodrom Strejnicu.

Accesul publicului va fi liber.

În situația condițiilor meteorologice nefavorabile, evenimentul va fi amânat pentru duminică, 14 mai, ora 11,00.

De asemenea, duminică, 14 mai, doritorii vor putea efectua zboruri introductive contra cost cu avioane ultraușoare și cu avioane Zlin 142.

Aeroclubul României este instituție publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 15 unități teritoriale la nivelul întregii țări, este unitate de pregătire și perfecționare a personalului aeronautic civil, precum și structură sportivă de performanță cu profil aeronautic.

De asemenea, este organizație de reparații și întreținere pentru anumite categorii de aeronave și organizație de pregătire pentru obținerea unor categorii de calificări aeronautice, având și atribuții în domeniul certificării și autorizării anumitor categorii de personal și tehnică aeronautică.