Acrobaţii aeriene cu avioane, planoare şi de paraşutism, în cadrul showului aviatic de la Clinceni

Echipe de paraşutism, formaţii acrobatice de planoare, reprezentanţii aviatice dintre cele mai spectaculoase au fost incluse, sâmbătă, de către organizatorii mitingului aviatic "Clinceni Airshow 2013", Aeroclubul României.

RomaniaTV.net
01 iun. 2013, 09:32
Acrobaţii aeriene cu avioane, planoare şi de paraşutism, în cadrul showului aviatic de la Clinceni

Spectacolul demonstrativ a debutat la ora 9.30 în cadrul aerodromului din Aeroclubul Teritorial ‘Aurel Vlaicu’ Bucureşti cu acrobaţii aeriene oferite de către Hawks of Romania (cinci avioane Extra 300l), ‘Vulturii Tricolori’ (cinci avioane Zlin 142) şi ‘The Pelicans’ (două avioane Ikarus c42), potrivit Agerpres.

Programul a continuat cu demonstraţii de paraşutism şi acrobaţii de planoare ale Lotul Naţional de Paraşutism, echipa de paraşutism TNT, dar şi formaţia acrobatică de două planoare, inclusiv planorul acrobat IAR 35.

De asemenea, la eveniment şi-au făcut apariţia echipele Blue Wings şi Forţele Aeriene Române, cu acrobaţii de efect.

În cadrul ‘Clinceni Airshow 2013’, a fost organizată o expoziţie statică de aeronave, expozanţii din domeniul aeronautic având ocazia să prezinte publicului produsele şi serviciile pe care le oferă.

Aeroclubul României, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, are 17 aerodromuri teritoriale în întreaga ţară, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. 

În plus, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire autorizată pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţiuni în domeniul certificării/autorizării anumitor categorii de tehnică aeronautică.