ACS POLI TIMISOARA – STEAUA 0-1 şi echipa lui Reghecampf rămâne la 5 puncte de Dinamo

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia ACS Poli Timişoara, într-un meci din etapa a VIII-a a Ligii I şi s-a distanţa la cinci puncte în clasament de următoarele clasate, Dinamo Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu.  

18 sept. 2016, 16:04
ACS POLI TIMISOARA – STEAUA 0-1 şi echipa lui Reghecampf rămâne la 5 puncte de Dinamo

ACS POLI TIMISOARA – STEAUA 0-1. Steaua, liderul la zi în Liga 1, a învins în deplasare ACS Poli Timișoara, scor 1-0. Steaua câştigă fără să se întrebuinţeze prea mult şi, cu 20 de puncte după primele opt etape, conduce Liga 1 cu un avantaj de cinci puncte faţă de Dinamo, unicul adversar la titlu care pare să poată ţine ritmul.

La finalul partidei de pe Bega, Laurențiu Reghecampf s-a grăbit să vină la flash-interviul acordat pentru Digi Sport, deoarece roș-albaștrii aveau programată plecarea imediată spre București.

Tehnicianul vicecampioanei s-a declarat mulțumit de cele trei puncte bifate, dar a spus că i-ar fi plăcut ca elevii săi să marcheze mai multe goluri.

”Victorie importantă, ne doream să marcăm mai mult, dar asta a fost. Nu uitați că suntem plecați de miercuri din București, am avut un meci greu cu Osmanli, a fost o săptămână grea”, a spus antrenorul.

Reghecampf a explicat, mai apoi, și formula de echipă pe care a gândit-o pentru întâlnirea cu bănățenii, una din care a fost exclus Enache.

”Enache este marcat, vă dați seama, era normal să-i dăm liber după meciul din Turcia, dar Gabi rămâne un jucător important pentru noi. Vom încerca, zilele viitoare, să-l facem să joace cât mai bine joi, în meciul cu CFR.

În ceea ce-i privește pe Jakolis și pe Aganovic, erau singurele variante pentru meciul din seara aceasta. Aga a jucat acolo și cu Osmanli, s-a descurcat, a făcut-o bine, important este să fim valizi pentru că avem probleme”, a mai spus Reghe.

MIN. 90: Final de meci, 01

Min. 45: 0-1 la pauză.

Un spectator a suferit un stop cardiac în timpul meciului ACS Poli Timişoara – Steaua Bucureşti

Min. 9: ACS POLI TIMISOARA – STEAUA 0-1, gol Tănase pentru Steaua.


UPDATE. ECHIPA DE START A STELEI

Niță – Jakolis, Moke, Toșca (cpt), Aganovic – Sulley, Achim – Popa, Fl. Tănase, De Amorim – Golubovic.

Rezerve: Stăncioiu – Mitrea, Man, Tudorie, Ov. Popescu, Boldrin, Bourceanu.


De la ora 20:00, Steaua o întâlnește în deplasare pe ACS Poli, echipa lui Laurențiu Reghecampf fiind mare favorită în fața bănățenilor, care sunt pe ultimul loc, cu o singură victorie în 7 etape.

Ionuț Popa are mari probleme de lot pentru duelul cu Steaua: tehnicianul lui ACS Poli nu se poate baza pe Șeroni (suspendat), Cânu, Vădrariu, Poparadu, Sorescu și Vraciu fiind accidentați.

De cealaltă parte, Steaua vrea să se revanșeze după eșecul cu Osmanlispor (0-2) și să își consolideze prima poziție în clasament. Cu 17 puncte, roș-albaștrii sunt la 2 puncte de rivala Dinamo, însă se pot distanța la 5 de echipa din Ștefan cel Mare, în cazul unui succes care îi este la îndemână.

Nu comentez declaraţiile lui Andone despre Toşca, lucrurile s-au calificat. Am respect mare pentru Andone, cred că noi antrenorii trebuie să ne respectăm şi sa respectăm echipa pe care o antrenam. Sînt sigur că a fost informat de anumiţi oameni, dar vă asigur că Toşca nu a discutat cu Ando sau cu Dinamo. Cred că Andone a fost indus în eroare. Toşca nu e afectat, nu are de ce. Este căpitanul echipei, e foarte important, şi-a prelungit contractul şi e apreciat de noi.

Pe mine nu mă interesează ce face Dinamo, ci ceea ce facem noi. Nu ne gîndim la asta, dar în fotbal se poate întîmpla orice. Gnohere este jucătorul lui Dinamo, momentan nu se pune problema. Vom vedea pe viitor. Sînt mulţumit de tot lotul pe care îl am la dispoziţie. Avem un parcurs bun, am ajuns în grupele Europa League, sîntem pe primul loc în campionat, am trecut în Cupa Ligii mai departe, sîntem pe un drum bun. Nu avem nimic de reproşat jucătorilor. Trebuie să încercăm să avem o evoluţie cît mai bună în cupele europene, iar lucrul asta se va regla foarte repede”, a spus Reghecampf.

Ionuţ Popa

“Jocul cu Steaua este cel mai important în oraş, vom juca cu cea mai bună echipă din România. Adversarul de duminică, cam face antrenament la fiecare joc, nu prea are adversar la noi în campionat. Consider că meciul e unul în care Steaua pare favorită, vom încerca cât putem să ne ridicăm la nivelul lor. Mă bucur să mă văd cu Becali, dacă vine la Timişoara, este un prieten bun. Dar vreau ca echipa să aibă un joc bun. Pentru prima dată, nu cred că e aşa important rezultatul ci jocul. Ne-am pregătit, mai avem două antrenamente, sper să fim un adversar bun pentru Steaua, să jucăm bine asta e dorinţa mea”.

► Rezerve: Straton, G. Neagu, Doman, Cârstocea, L. Oprea, Drăghici, Al. Popovici

► Antrenor: Ionuţ Popa

Steaua Bucureşti

Laurenţiu Reghecampf
“Față în față nu am purtat nicio discuție cu Gigi Becali, ci doar prin intermediul mass-media. Însă, accept tot ce a spus Gigi Becali despre echipă, pentru că acestea sunt critici constructive. Gigi are dreptul să spună tot ce dorește, pentru că este patron. Dacă mai este ceva, după meciul cu ACS Timișoara ne vom întâlni față în față și vom discuta”.

► Echipa probabilă: Fl. Niţă – Enache, Moke, Toşca, Mitrea – V. Achim, Aganović – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Fl. Tănase

► Rezerve: Stăncioiu, D. Popescu, Bourceanu, Ov. Popescu, Jakoliš, Golubović, Tudorie

► Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Meciurile all-time din Liga 1:

28.09.2013: Steaua Bucureşti – ACS Poli Timişoara 3 – 0 (Etapa 9)
Au marcat: 1-0 Federico Piovaccari (27), 2-0 Nicolae Stanciu (40 penalty), 3-0 Adrian Popa (76)

05.04.2014: ACS Poli Timişoara – Steaua Bucureşti 0 – 0 (Etapa 26)
Au marcat: –

13.09.2015: ACS Poli Timişoara – Steaua Bucureşti 1 – 0 (Etapa 10)
A marcat: 1-0 Javi Hernández (88)

21.12.2015: Steaua Bucureşti – ACS Poli Timişoara 3 – 1 (Etapa 23)
Au marcat: 1-0 Virgil Bocșan (33 autogol), 2-0 Nicolae Stanciu (48), 3-0 Jugurtha Hamroun (80), 3-1 Dan Popescu (82)