Acţiune de control, demarată de Inspecţia Muncii în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară

Inspecția Muncii va iniția, începând cu data de 29 august 2016, o acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, a declarat pentru AGERPRES, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

29 aug. 2016, 05:30
Acţiune de control, demarată de Inspecţia Muncii în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară

Verificarea ar putea dura două săptămâni și va viza controlul relațiilor de muncă și al securității și sănătății la locul de muncă. Inspecția Muncii a decis să desfășoare acțiunea de control în urma accidentului grav de la Petromidia pentru a preveni asemenea cazuri.

Conform unui comunicat al instituției, remis recent AGERPRES, Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinăria Petromidia Năvodari.

Conducerea Inspecției Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situații similare și, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Procurorii din Constanța au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs la începutul săptămânii trecute la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu un mort și trei răniți.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

Citeşte şi Inspecţia Muncii verifică toate rafinăriile din ţară după explozia de la Petromidia