Acţiune de salvare a unui bărbat înţepat de viespi în Retezat

Un bărbat de 37 de ani, care a fost înţepat de viespi pe o potecă din Masivul Retezat și a acuzat o formă de alergie la veninul acestor insecte, a fost salvat miercuri de echipe ale Salvamont Hunedoara care au plecat în ajutorul victimei pentru a-i acorda primele îngrijiri impuse de asemenea situații.

12 iul. 2017, 14:28
Acţiune de salvare a unui bărbat înţepat de viespi în Retezat

„Bărbatul prezenta simptomele unei alergii la înțepătura de viespe. Echipe ale salvamontiștilor din zonele Poiana Pelegii și Lacul Bucura l-au preluat de pe un traseu situat între Poiana Pelegii și Lacul Bucura și l-au transportat spre barajul Gura Apei, până în locul unde poate urca o ambulanță”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, acțiunea este în derulare, dar îngreunată de faptul că accesul autovehiculelor spre Gura Apei este dificil din cauza mai multor copaci care sunt căzuți pe drum, în urma unei furtuni care s-a abătut miercuri dimineața asupra zonei.

Imediat ce va fi predat echipajului de la ambulanță, bărbatul va fi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În ultimele patru zile, salvamontiștii din Retezat s-au confruntat cu alte două situații de criză, după ce un cioban și un student au fost mușcați de vipere.

Citeşte şi Student aflat în cercetare în Munţii Retezat, muşcat de o viperă