Acţiune inedită de salvare a Mării Moarte VIDEO

Zeci de oameni au luat parte la o şedinţă foto organizată în Marea Moartă. Fotografiile sunt menite a trage un semnal de alarmă asupra stării Mării Moarte. Anual, apele mării scad cu cel puţin un metru.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 12:38
Acţiune inedită de salvare a Mării Moarte VIDEO

Evenimentul este sponsorizat de un grup de activişti care suferă de boli de piele şi care depind de tratamentele cu apă şi mâl din Marea Moartă. „Noi vrem ca Guvernul şi industriaşii să nu mai jefuiască Marea Moartă. Nu vom tolera piraţii care, în plină zi şi cu acceptul Guvernului, jefuiesc marea noastră”, a declarat Shai Olcher, unul dintre activişti.

Evenimentul organizat de fotograful Spencer Tunick este la cea de-a doua ediţie. În 2011, participanţii au fost fotografiaţi nud. Situaţia dramatică în care se află Marea Moartă l-a determinat pe fotograf să ceară intervenţia de urgenţă a autorităţilor.

„Oamenii sunt atenţi la celebrităţi, bani şi trupuri. Marea Moartă este importantă pentru lumea întreagă datorită mineralelor benefice pielii. Este evident faptul că pielea este vulnerabilă, dar acum Marea Moartă este cea vulnerabilă”, a declarat fotograful spencer Tunick.

Marea Moartă înregistrează o scădere a nivelului apei cu pâna la unu metru în fiecare an. Principala cauză este, în opinia activiştilor, extragerea excesivă a mâlului pentru a fi folosit în tratamentele cosmetice şi de recuperare. O cauză secundară este folosirea apei din mare pentru procesele industrale şi pentru agricultură.