Acţiunile Commerzbank au urcat cu 15% după ce banca a anunţat că poate respecta cerinţele de capital

Cotaţia Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, a urcat joi cu până la 15%, după ce a anunţat că a acoperit deja jumătate din deficitul de capital evidenţiat în urma unor teste ale Autorităţii Bancare Europene, fără a apela la ajutorul statului, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 14:19
Acţiunile Commerzbank au urcat cu 15% după ce banca a anunţat că poate respecta cerinţele de capital

Banca îşi poate consolida capitalul cu 6,3 miliarde de euro până la sfârşitul lunii iunie, prin atragerea de fonduri şi reducerea activelor ponderate la risc, a anunţat Commerzbank.

Autoritatea Bancară Europeană a cerut băncii să acopere un deficit de capital de 5,3 miliarde de euro, pentru a respecta la sfârşitul lunii iunie, o rată minimă de adecvare a capitalului de 9%.

Commerzbank a acoperit până la sfârşitul anului trecut 57% din această finanţare, potivit unui comunicat al băncii.

Acţiunile Commerzbank au urcat cu până la 15% şi se aflau în creştere cu 12,5% la 13:30 (ora României).

„Rămânem consecvenţi: nu intenţionăm să folosim fonduri de stat”, a declarat directorul financiar al Commerzbank, Eric Strutz.

Autorităţile europene cer băncilor să-şi crească rezervele pentru a susţine încrederea în sectorul financiar după ce instituţiile de credit au fost de acord să accepte pierderi pe obligaţiunile statului elen.

Commerzbank se află în centrul atenţiei investitorilor după ce a înregistrat la testele de stres, derulate la nivel european, cel mai mare deficit de capital dintre şase bănci germane analizate.