Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, recuperând o parte din pierderile mari din ultimele două şedinţe, susţinute de cererea pentru titluri bancare ieftine, dar şi de rezultatele bune raportate de unele companii, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 17:31
Acţiunile europene au închis în creştere

Cererea a fost alimentată şi de datele peste aşteptări referitoare la locurile de muncă din sectorul privat american, potrivit Mediafax.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a avansat cu 1,1%, în urma unui declin de 3,4% consemnat marţi.

Pieţele de capital au scăzut puternic marţi, din cauza referendumului anunţat de guvernul elen referitor la planul de salvare convenit de liderii zonei euro săptămâna trecută.

Acţiunile UniCredit au urcat cu 7,3% şi au avut una dintre cele mai bune evoluţii în rândul titlurilor incluse în indicele FTSEurofirst 300, după ce au pierdut 12,4% în şedinţa precedentă.

„Datele ADP privinţa piaţa americană a muncii au fost peste aşteptări, dar criza datoriilor din zona euro continuă să apese pieţele”, a declarat Mike Lenhoff, analist la firma Brewin Dolphin.

El a arătat că criza bancară continuă şi pune în pericol sistemul financiar mondial.

Pe alte pieţe, indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 1,15%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2,25% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 1,38%.