Acţiunile europene au închis în scădere uşoară

Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere uşoară, după ce şeful Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Ben Bernanke a sugerat că este improbabil ca instituţia să facă în viitorul apropiat noi achiziţii de obligaţiuni pentru susţinerea economiei, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 20:45
Acţiunile europene au închis în scădere uşoară

Piaţa a inversat astfel tendinţa pozitivă din prima parte a şedinţei, determinată de fondurile ieftine de 530 de miliarde de euro puse miercuri la dispoziţia băncilor de Banca Centrală Europeană (BCE), sub formă de împrumuturi pe termen de trei ani.

Bernanke a avertizat miercuri într-o comisie a Congresului că îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii s-ar putea evapora dacă economia nu va avea o creştere solidă, dar nu a oferit niciun indiciu că Fed ar putea efectua în curând o nouă rundă de stimuli monetari, prin achiziţii de obligaţiuni. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborât cu 0,1%.

„În pofida eforturilor făcute de BCE cu operaţiunea de refinanţare pe termen lung a băncilor şi a datelor peste aşteptări referitoare la evoluţia PIB-ul SUA în ultimul trimestru al anului trecut, piaţa pare destul de strânsă”, a declarat Manoj Ladwa, trader la compania ETX Capital.

Cele mai mari scăderi au avut loc în cazul acţiunilor companiilor miniere, indicele sectorului de profil coborând cu 1,6%.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,95%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,46%, iar CAC 40 al bursei din Paris a stagnat.