Active Watch cere demiterea lui Laurenţiu Ciocăzanu de la conducerea departamentului de ştiri al TVR, după ce jurnalistul a recunoscut că a făcut propagandă pentru PNL. Reacţia lui Ciocăzanu: „Nu mă simt vinovat, nu ştia publicul că e articol plătit de PNL”

Organizaţia Active Watch s-a sesizat după dezvăluirile ce îl vizează pe Laurenţiu Ciocăzanu, şef interimar al departamentului de ştiri al TVR, care ar fi scris, în calitate de asociat al unei publicaţii online, mai multe articole plătite de PNL, prin contract, fără să le marcheze ca publicitate electorală.

11 ian. 2023, 16:48
Active Watch cere demiterea lui Laurenţiu Ciocăzanu de la conducerea departamentului de ştiri al TVR, după ce jurnalistul a recunoscut că a făcut propagandă pentru PNL. Reacţia lui Ciocăzanu: „Nu mă simt vinovat, nu ştia publicul că e articol plătit de PNL”

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Laurenţiu Ciocăzanu, actualul director interimar al ştirilor TVR, ar fi scris în 2021, pe când era jurnalist şi acţionar la site-ul Ziaristii.com, articole nemarcate ca fiind plătite pe PNL. Valoarea contractului dintre PNL şi site-ul la care Ciocăzanu a fost acţionar a fost de 30.000 de euro.

Contactat de cotidianul Libertatea, care a şi făcut dezvăluirea, Laurenţiu Ciocăzanu a oferit un răspuns halucinant, pretinzând că nu are de ce să se simtă vinovat, deoarece cititorii nu aveau de unde să ştie că sunt înşelaţi, atâta timp cât nu marca articolele respective ca publicitate electorală. Prectic, apărarea directorului ştirilor TVR depăşeşte clasicul „hoţul neprins, negustor cinstit”, argumentaţia sa fiind aceea că dacă victima nu ştie că este înşelată, fapta nu există.

„Nu mă simt vinovat că aveam contract cu PNL-ul, pentru că nu făceam pentru PNL un serviciu special în raport cu celelalte partide cu care nu aveam contract. Nu ştia publicul că e un articol plătit de PNL, pentru că nu era un articol care să facă publicitate PNL. Era o ştire despre activitatea PNL, o ştire pe care o puteai publica şi fără să ai contract cu PNL.”, a fost răspunsul lui Ciocăzanu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Copaci prăbușiți pe Șoseaua de Centură și în București. Două femei și un copil au fost loviți de arbori. Mai multe mașini avariate

În replică, ActiveWatch „îşi exprimă profunda consternare faţă de informaţiile apărute în spaţiul public referitor la conduita profesională lipsită de etică a actualului şef al Ştirilor TVR, Laurenţiu Ciocăzanu”.

Organizaţia a cerut Consiliului de Administraţie al TVR să ia măsuri pentru demiterea „de urgenţă” a lui Ciocăzanu din funcţia de director interimar al Ştirilor TVR.

„Considerăm că dl. Ciocăzanu nu mai are căderea profesională pentru a continua să conducă redacţia Ştirilor TVR, în condiţiile în care există divergenţe clare între convingerile sale profesionale şi prevederile Statului ziaristului din Societatea Română de Televiziune, pe care este obligat să le respecte.”

„Mai mult, numirea la conducerea Ştirilor TVR a unei persoane care a demonstrat lipsă de echilibru politic în activitatea sa jurnalistică legată de PNL, partid aflat în coaliţia de guvernare, ridică suspiciuni serioase referitor la existenţa unor motive politice pentru această decizie”, mai arată comunicatul ActiveWatch.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Golanu’ ăla de Ghinea se dă balenă în galeata cu apă”