Copaci prăbușiți pe Șoseaua de Centură și în București. Două femei și un copil au fost loviți de arbori. Mai multe mașini avariate

Vântul face ravagii în București și în Ilfov. Pompierii au intervenit de urgență după ce mai mulți copaci au fost smulși din rădăcină și s-au prăbușit pe carosabil.

11 ian. 2023, 14:17

UPDATE: Pana la ora 16:00, pe perioada codului galben, ISU BIF a gestionat 27 de interventii (21 Bucuresti, 6 Ilfov) pentru indepartarea a 24 de copaci si a 3 elemente de constructie desprinse de vant. Au fost avariate 20 de autoturisme.

Vântul puternic face victime. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că pe DN Centura București, la kilometrul 10+200 de metri, localitatea Voluntari, județul Ilfov, un autoturism a fost lovit în mers de un copac care s-a prăbușit pe suprafața carosabilă. În urma impactului au rezultat două victime. O femeie și un copil au fost răniți.

Circulația rutieră a fost restricționată pe sensul de mers Voluntari-Otopeni.

Citește și: Ninsoare și viscol pe Transalpina și Transfăgărășan. Drumarii intervin VIDEO

De asemenea, un copac s-a prăbușit miercuri în sectorul 6 al Capitalei, în zona Universității Politehnica. O fată de 22 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar cu suspiciune de fractură membru inferior, transmite ISU București Ilfov.

Copacul prăbușit a avariat trei autoturisme și o țeavă de gaze, potrivit stirileprotv.ro.

„Ca urmare a fenomenelor meteo am intervenit pentru indepartarea unui copac căzut pe un autoturism în Șoseaua de Centură, în zona localității Voluntari. Au fost preluate 2 persoane adulte și 1 copil, care au fost transportate în stare de constiență la Spitalul Grigore Alexandrescu (tata + copil), respectiv Pantelimon 5 (mama).

Un alt caz a fost inregistrat in str. Fabricii, unde un copac a cazut si a surprins un pieton, F22 ani. Aceasta a fost transp la Spitalul Universitar in stare de constienta, cu suspiciune de fractura membru inferior. Au fost avariate 3 autoturisme si o teava de gaze”, a transmis ISU București – Ilfov.

 

De asemenea, mai mulţi brazi au căzut din cauza vântului puternic pe DJ 714 Moroeni – Peştera, drum de acces spre staţiunea Padina-Peştera.

Pentru deblocarea drumului de arbori au intervenit angajaţi ai societăţii Lucrări Drumuri Poduri Dâmboviţa, precum şi salvamontişti.

„Jandarmii montani de la Postul Peştera au acţionat astăzi, 11 ianuarie a.c., în sprijinul angajaţilor societăţii Lucrări Drumuri Poduri şi salvamontiştior din cadrul Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, pentru deblocarea părţii carosabile a DJ 714 Moroeni – Peştera, în zona Cheile Tătarului. Acţiunea, de îndepărtare a mai multor brazi căzuţi din cauza vântului puternic, a durat aproximativ 30 de minute”, precizează IJJ Dâmboviţa.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

 

Un copac s-a prăbuşit, miercuri, pe acoperişul unei case din municipiul Buzău, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit sursei citate, echipajele intervin pe strada Dorobanţi pentru degajarea copacului.

În cursul dimineţii de miercuri, patru autoturisme parcate pe o stradă din municipiul Buzău au fost avariate de un copac doborât de vânt.

„În urma condiţiilor meteo anunţate de codul portocaliu pe raza judeţului, pompierii buzoieni au intervenit pentru degajarea unui copac ce s-a prăbuşit peste patru autoturisme staţionate într-o parcare de pe strada Vişinului din municipiul Buzău”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului.